(Foto: Vysotsky).

Prestigieus Tata Steel schaaktoernooi naar Leiden

De tiende ronde van de 81e editie van het prestigieuze Tata Steel Chess toernooi wordt op 23 januari in Leiden gespeeld. Dat maakte burgemeester Lenferink vanmiddag bekend. De locatie wordt waarschijnlijk de Pieterskerk. Schaakvereniging Philidor nam in het kader van het 100-jarig bestaan het initiatief om Tata Steel naar Leiden te halen. Rondom het toernooi vinden er veel activiteiten die met schaken te maken hebben plaats in Leiden.

Het Tata Steel schaaktoernooi duurt twee weken en heeft 13 speelronden. Sinds vijf jaar worden twee speeldagen in een andere gemeente dan Wijk aan Zee gespeeld. Op het toernooi is de internationale schaaktop vertegenwoordigd, die alleen op uitnodiging van de organisatie kunnen deelnemen.

Reanne van Kleef sprak met voorzitter Myra Rooselaar van Tata Steel Chess over het toernooi.

Voorzitter Myra Rooselaar van Tata Steel Chess legt uit hoe de organisatie in Leiden terecht is gekomen.  “Sinds een aantal jaar gaan we naar andere steden en melden zich ook steden die zeggen dat ze het heel leuk vinden als we bij ze komen spelen. Philidor heeft heel goed gelobbyd en Leiden is gewoon een hele mooie stad. In samenwerking met Leiden zullen we heel veel schaakgerelateerde en andere activiteiten gaan organiseren. We kijken er naar uit om naar deze stad te komen.”

Voorzitter Ton Kohlbeck van de jubileumcommissie van Philidor over de komst van Tata Steel Chess naar Leiden en het 100-jarig bestaan van de vereniging.

Voorzitter Ton Kohlbeck van de jubileumcommissie van Philidor is trots dat het jubileumjaar van zijn vereniging extra glans krijgt door de komst van Tata Steel Chess. Gedurende het jubileumjaar organiseert Philidor nog veel meer activiteiten. Zo wordt er in de zomer bijvoorbeeld een groot open lucht schaaktoernooi voor jong en oud gehouden.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×