(Foto: Gerry van Bakel).

Kung Fu school Hong Ying winnaar Taptoe 2018

Met een rijdende afbeelding van Cornelis Joppenszoon werden vanmiddag tijdens de Grote Optocht de winnaars van de Joppensz Prijzen bekend gemaakt. Kung Fu school Hong Ying werd tot winnaar van de taptoe 2018 uitgeroepen. Gymsport Leiden (tweede) en voetbalvereniging Lugdunum (derde) vielen net als vorig jaar ook in de prijzen.

De drie winnaars. (Foto’s: Emile van Aelst).

Hong Ying maakte veel indruk op de duizenden toeschouwers langs de kant met grote draken, trommels en demonstraties. Gymsport Leiden was net als vorig jaar, toen ze er met de winst vandoor gingen, vertegenwoordigd door een enorme groep gymnasten die versierd waren met lampjes en verschillende disciplines van de gymsport lieten zien. Bij Lugdunum moeten de verlichte rijdende wagens en levensgrote kikkermascottes bij de jury in de smaak zijn gevallen.

Verslaggever IJsbrand Terpstra in gesprek met de vereniging tijdens de Taptoe

De geheime jury zit op meerdere plekken langs de route, waardoor de verenigingen zich de hele taptoe lang van hun beste kant moeten laten zien.

Kijk de volledige taptoe hier nog een keer terug. 

Ook Jochem Myjer en Armin van Buuren genoten weer van de taptoe.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×