(Archieffoto: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden verspeelt Super Cup in laatste minuten

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is er vanavond niet in geslaagd de Super Cup te winnen. Na een vliegende start en een voorsprong tot ver in de laatst periode, was landskampioen Donar in de laatste minuten toch weer te sterk. In MartinaPlaza in Groningen werd het 74-69 voor Donar.

ZZ Leiden vloog in Groningen uit de startblokken. In de eerste periode werd met scherp geschoten en werd er goed verdedigd. Het eerste kwart werd daardoor met 20-32 afgesloten. In de tweede periode maakte Donar het verschil iets kleiner: 36-44. De derde periode verliep moeizaam voor ZZ Leiden en Donar kwam zelfs even op voorsprong. Toch wist de Leidse ploeg de voorsprong weer te pakken en werd het derde kwart afgesloten met 56-61.

In de vierde periode kwam Donar weer op gelijke hoogte maar wist Leiden steeds bij te blijven. Tot 17 seconden voor het einde, toen Arvin Slagter Groningen met een driepunter op twee punten voorsprong schoot. Een laatste poging van ZZ Leiden om nog op gelijke hoogte te komen ging verloren en Donar liep in de allerlaatste seconden van de wedstrijd nog uit naar 74-69. Darius Thompson werd met 19 punten topscorer aan Leidse kant.

De Super Cup wordt ieder jaar aan het begin van het seizoen gespeeld tussen de landskampioen en de bekerwinnaar of de verliezend beker finalist. ZZ Leiden werd vorig seizoen tweede in de competitie achter Donar en verloor ook de beker finale van de ploeg uit Groningen. De laatste keer dat Zorg en Zekerheid de Super Cup won was in 2012.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×