Sleutelstad zou graag de lokale omroep voor Oegstgeest, Voorschoten, Zoeterwoude en Leiden worden. (Foto: Robbert Beurse).

Ook Zoeterwoude verbaasd over voorgenomen besluit Commissariaat voor de Media

Net als in Leiden heerst er verbazing in de gemeenteraad van Zoeterwoude over het voorgenomen besluit van het Commissariaat voor de Media om Unity aan te wijzen als lokale omroep voor Leiden, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude.

Progressief Zoeterwoude, de grootste partij in de raad, gaf al eerder aan Sleutelstad de komende jaren een kans te willen geven om zich als lokale omroep in te zetten. Omdat de gemeenteraad in Leiden unaniem dezelfde keus maakte had de partij niet verwacht dat het CvM in haar voorgenomen besluit niet voor Sleutelstad zou kiezen.

Ook CDA fractievoorzitter Arjan Bakx verbaast zich over de wijze waarop het besluit van het CvM tot stand is gekomen. Hij stelt dat als er een besluit wordt genomen in de raadzaal er niet door een externe partij gezegd kan worden: “dat hebben jullie niet goed onderbouwd dus dat gaan we niet doen”. Hoe de rest van de CDA fractie over het voorgenomen besluit denkt kan Bakx nog niet zeggen, dit wordt binnenkort intern besproken.

Hoorzitting en definitief besluit
Het Commissariaat nodigt de betrokken aanvragers Holland Centraal en Lorelei en de gemeenten Oegstgeest, Voorschoten, Zoeterwoude en Leiden uit om hun visie op het voorgenomen besluit te geven op een hoorzitting op dinsdag 30 oktober 2018. Ter voorbereiding op de hoorzitting kunnen betrokken partijen schriftelijke informatie met het Commissariaat delen. De gemeente Leiden kan deze mogelijkheid ook gebruiken om alsnog nadere onderbouwing voor haar advies te leveren. Na de hoorzitting neemt het Commissariaat een definitief besluit.
Zowel PZ als CDA Zoeterwoude zijn voornemens om bij de hoorzitting aanwezig te zijn.

Robbert Beurse sprak over het voorgenomen besluit met Arjan Bakx (CDA) en Ruud Bouter (PZ).

Advertentie

Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×