(Foto: Wim de Leeuw, tekst: Eric van Dijk).

Dubbele winst voor Scylla tegen Avanti

Zowel het mannenteam als het vrouwenteam van Scylla boekte zondag een overwinning in de Eredivisie tafeltennis. Beide ploegen speelden in het Scylla Tafeltenniscentrum aan de Voorschoterweg tegen Avanti.

Bij de mannen werd het zelfs een afgetekende 5-1. Opmerkelijk genoeg kwam het enige verliespunt op naam van Kazeem Nasiru. Tegen de sterk spelende Simon Goessens bleef Nasiru wat onder zijn niveau. Door te lang de backhand van Goessens op te zoeken maakt hij het de tegenstander wat al te gemakkelijk. In zijn partij tegen Frank Hollak was Nasiru beduidend beter bij de les. Daar was het krachtsverschil dan ook meteen overduidelijk. Ook voor Hollak, die zijn mindere niveau trachtte te maskeren met geveinsde nonchalance en het inpraten op de tegenstander. De afleidende en wat doorzichtige  tactiek is inmiddels wel bekend. Ook Kim Vermaas liet zich er niet door van de wijs brengen, hoewel Hollak zowaar een vijfde game wist af te dwingen. Deze ging echter vrij eenvoudig naar Vermaas (11-4). Ook tegen Vincent Blom had Vermaas vijf games nodig, maar daar moest ze wel tot het uiterste gaan. De beslissende game werd een thriller die met het kleinst mogelijke verschil (13-11) naar Vermaas ging. Ook Olivier Altenburg bleef Zondag ongeslagen. Saillant was natuurlijk zijn overwinning op oud-teamgenoot Goessens (11-5 in de beslissende vijfde game), maar ook zijn 3-1 winst op Blom mocht er zijn. Altenburg speelde niet alleen erg dwingend maar hield ook op de bepalende momenten het hoofd koel. Met de ruime  overwinning deed Scylla goede zaken. Op de ranglijst staat het team nu op een gedeelde vierde plek.

De vrouwen van Scylla wonnen hun wedstrijd tegen Avanti met 4-2. Kim Hergelink en Marie Depuydt bleven beiden vrij eenvoudig ongeslagen. Isabelle Tegelaar bleef zonder winst. In de openingswedstrijd maakte Depuydt het nog even spannend door Christel Petiet een vijfde game toe te staan, maar met 11-5 werd die toch eenvoudig in het voordeel van Scylla beslist. Door de overwinning staat het team nu op vijfde plaats.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×