Leids Mediafonds ruim twee keer overtekend

Bij de eerste aanvraagronde van het Leids Mediafonds is voor meer dan een half miljoen euro aangevraagd voor de ondersteuning van journalistieke producties. Dat bleek gisteren tijdens een lunchbijeenkomst van Provinciale Staten van de provincie Zuid-Holland waar de Statencommissie Bestuur en Middelen in gesprek ging met regionale media. Het provinciebestuur laat onderzoeken of ook of provinciaal niveau een fonds ter ondersteuning van de media nodig is.

Chris de Waard vroeg commissievoorzitter Rense Weide naar het provinciale mediafonds.

Eerder maakte het bestuur van het Leids Mediafonds al bekend dat de eerste aanvraagronde 31 verzoeken had opgeleverd voor financiële ondersteuning van projecten. Gisteren presenteerde voorzitter Bob Nieman in Den Haag meer cijfers. Er is voor 525.000 euro aangevraagd. Ruim twee keer zoveel als er momenteel in het fonds beschikbaar is. Bovendien werkt het fonds met twee aanvraagrondes per jaar om de maximaal beschikbare 250.000 euro te verdelen. “We gaan een hele moeilijke beslisronde tegemoet”, aldus Nieman die wel erg blij is met de grote belangstelling voor het fonds.

Chris de waard sprak in het Provinciehuis ook met voorzitter Bob Nieman van het Leids Mediafonds.

Of er ook een provinciaal fonds komt, wordt in februari duidelijk. Dan zijn de resultaten bekend van het onderzoek dat wordt uitgevoerd door de Leidse hoogleraren Journalistiek en Nieuwe Media De Jong en Koetsenruijter die zo’n zelfde onderzoek eerder ook voor de gemeente Leiden deden.

Leiden Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×