(Foto's: Chris de Waard).

Nieuw riool voor Herenstraat en omgeving

Vandaag is aannemersbedrijf Gebr. Schouls uit Leiden begonnen met werkzaamheden aan het riool in de Herenstraat, de Zoeterwoudsesingel en een aantal omliggende straten. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden is de straat opengebroken en is er hinder voor verkeer. Nadat het riool is vervangen, moeten de waterproblemen bij de Bloemistenlaan en de Herenstraat tot het verleden behoren.

Deze week wordt er onder meer een nieuwe put geplaatst in het wegdek van de Zoeterwoudsesingel. Auto’s kunnen langs de werkzaamheden, bussen en vrachtverkeer niet. De Herenstraat is helemaal dicht voor gemotoriseerd verkeer.

Komende maandag wordt begonnen met de aanleg van een regenwaterriool in het eerste deel van de Herenstraat tussen de singel en de Watergeuzenstraat.

In de tweede week van november gaat de Zoeterwoudsesingel dicht voor al het verkeer. Dan wordt het regenwaterriool doorgetrokken naar de waterkant, zodat het regenwater in de toekomst de singel in kan lopen.

Bij de laatste fase van de werkzaamheden wordt ook een regenwaterriool aangelegd in het deel van de Herenstraat tussen de Bloemistenlaan en de Watergeuzenstraat.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×