Theater, improvisatie én muziek in de spotlight bij Cultuur071

Cultuur071 verdiept zich vanmorgen in theatersport, de Nobel Award, is er aandacht voor het eerste Theatercafé van dit seizoen en praten we over de 90 jarige muziekvereniging  K&G.

Ernst Friele bijt het spits af. Hij presenteert de acts die meestrijden om de Nobel Award, de opvolger van de Grote Prijs van de Bollenstreek. De eerste voorronde is op vrijdag 26 oktober. Friele vertelt over de nieuwe opzet, waarbij onder meer niet alleen een professionele jury bepaalt wie door mag naar de volgende ronde, maar dat ook het publiek mag meestemmen op hun favoriete act.

 

De leden van Moeders Mooiste Daniëlla Ham en Mirjam Altena nemen ons mee in de wereld van de theatersport. Moeders Mooiste is  de oudste theatersportvereniging van Leiden, ooit ontstaan uit een cursus in het LAK-theater en inmiddels een begrip in Leiden en omgeving.  Op 26 oktober komt de vereniging met de MoMo Matching show in theater Imperium. Hilarisch en uitdagend.

 

Vervolgens gaat Jos Nijhof in gesprek met de veelzijdige Geert Keuter. Naast grafisch ontwerper, muziekliefhebber en evenementenorganisator, is hij ook de man achter Theatercafé Scheltema. Komende zondag begint de eerste editie van het nieuwe seizoen, met een keur aan acts.

 

Tot sluit schuift Tjeerd Haasbroek van de wereldberoemde muziekvereniging Kunst & Genoegen aan en vertelt vol passie over muziek en “zijn” alleen uit mannen bestaande K & G, de succesfactoren en drijfveren en uiteraard het toekomstbeeld met optredens in onder meer Zwitserland, De Kuip en het Martiniplaza.

Wil je liever de hele uitzending luisteren? Dat kan natuurlijk ook!

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×