(Archieffoto: Sleutelstad).

Baanwielrenster Laurine van Riessen pakt eerste goud in wereldbekerwedstrijd

De Leidse baanwielrenster Laurine van Riessen heeft goud gewonnen in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines. Dat deed ze op de Keirin door in de finale de Russische Daria Sjmeleva en Lee Wai Sze uit Hongkong voor te blijven. Voor van Riessen, die ook successen als langebaanschaatster boekte, is het haar eerste individuele wereldbekeroverwinning als baanwielrenster.

Van Riessen werd in de voorrondes twee keer derde en ging daardoor makkelijk door naar de finale. In de finale ging ze met nog twee rondes te gaan de sprint aan en haar concurrenten wisten haar niet meer voorbij te gaan.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×