Leidse schoenenontwerper maakt uniek Iamsterdam-schoeisel voor Frits Huffnagel

2

Als reactie op de Iamsterdam-discussie over het al dan niet weghalen van de inmiddels wereldberoemde letters op het Museumplein, heeft de Leidse schoenenontwerper Ike van der Plas een paar toepasselijke schoenen ontworpen voor de initiatiefnemer van de slogan Iamsterdam. Dat was city-marketeer Frits Huffnagel die de door reclamebureau KesselsKramer bedachte slogan introduceerde in zijn tijd als wethouder in Amsterdam. GroenLinks in Amsterdam wil dat de letters verdwijnen. De stad trekt veel te veel toeristen en bovendien zouden de letters staan voor individualisme en dat zou Amsterdam niet moeten uitstralen.

Deze diashow vereist JavaScript.

“De discussie is wel Amsterdams”, realiseert ook Van der Plas zich, maar Frits en ik zijn allebei echte Leidenaren en de discussie houdt inmiddels ook in de rest van het land de gemoederen bezig. De letters moeten blijven staan in Amsterdam. En als dat niet op het Museumplein kan, dan maar aan de voeten van Frits Huffnagel”.

GroenLinks is niet altijd tegen grote gekleurde letters om aandacht te trekken. Tijdens de verkiezingscampagne in 2014 waren deze letters onder andere in het Van der Werfpark te bewonderen. (Foto: Emile van Aelst).

Huffnagel heeft de schoenen inmiddels van Van der Plas aangemeten gekregen en is dolenthousiast: “Ike van der Plas las over het ondoordachte plan van GroenLinks om de letters Iamsterdam af te schaffen en deed waar hij de beste in is. Hij maakt een paar schoenen met Iamsterdam als thema. Speciaal voor GroenLinks heeft de linker schoen een groene veter. Vanavond heeft hij mij de schoenen gebracht en ik vind ze prachtig!”

Delen

2 reacties

  1. Een duur cadeau? Misschien heeft Huffnagel uit zijn verleden geleerd en zal hij nu wel even controleren of zo’n geschenk niet als inkomen geldt en bij de belastingaangifte vermeld moet worden. Wellicht kan hij eventueel een regeling treffen. Een beschuldiging van fraude hoeft hij overigens niet te vrezen, want iedereen weet dat VVD’ers niet frauderen, maar soms wel last hebben van vergeetachtigheid of een communicatiestoornis.
    Lelijke schoenen trouwens.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline