(Archieffoto: Sleutelstad).

Mannen ZVL-1886 door naar kwartfinale beker

Met een dubbele overwinning op Het Ravijn heeft de mannenploeg van ZVL-1886 zich geplaatst voor de kwartfinales van de waterpolobeker. Zaterdag werd in Nijverdal de basis gelegd met een 5-8 overwinning. Zondag ging het wat moeizamer, maar uiteindelijk kwam de ploeg van Niels Joor in het eigen De Zijl nooit écht in gevaar: 8-7.

In het verre Nijverdal stond ZVL-1886 voortdurend op voorsprong. Na de openingsgoal van Mark Visser was het in het eerste kwart wel twee keer gelijk. Ook na acht minuten: 2-2. In de tweede periode scoorde alleen de Leidse ploeg via Roeland Spijker en Adam Maklari.

Deze twee waren ook in de derde deel de doelpuntenmakers voor ZVL, zij het in omgekeerde volgorde. Het Ravijn scoorde echter een keer meer en halveerde daarmee de achterstand: 5-6. In het laatste kwart was ZVL goed bij de les, verdedigde prima en zorgde met doelpunten van Spijker en Omar Qachach voor een buffer voor de thuiswedstrijd van zondag.

In de tweede duel was de start van de thuisploeg, ondanks de openingstreffer van Tom Nederend, niet geweldig, want Het Ravijn scoorde drie keer op rij, waardoor het verschil in totaal was teruggebracht tot één doelpunt. Bij de rust was het 3-4.

In de tweede helft zette ZVL-1886 de puntjes op de i. Tom Nederend, Mark Visser en Stan van Ruiten zorgden voor een 6-5 voorsprong en daarmee werd het overall verschil op vier gezet, een geruststellende score. In de slotperiode kwam Het Ravijn nog wel op 7-7, maar het laatste woord was aan Roeland Spijker, die de eindstand op 8-7  vaststelde.

Het Ravijn-ZVL-1886 5-8 (2-2, 0-2, 3-2 en 0-2).
Doelpunten ZVL:
 Roeland Spijker 3, Adam Maklari 2, Mark Visser, Stan van Ruiten en Omar Qachach.

ZVL-1886-Het Ravijn 8-7 (2-3, 1-1, 3-1 en 2-2).
Doelpunten ZVL:
 Tom Nederend 2, Stan van Ruiten 2, Mark Visser 2, Adam Maklari en Roeland Spijker.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×