(Foto: PR).

Gouden Spike organiseert komende drie jaar NK 10.000 meter

De Atletiekunie heeft het Nederlands kampioenschap op de 10000 meter de komende drie jaar toegewezen aan de Gouden Spike. Net als in de edities van 2015 en dit jaar zullen de beste Nederlandse afstandslopers in 2019, 2020 en 2021 op de baan van Leiden Atletiek strijden om de nationale titels.

Toernooidirecteur Norbert Groenewegen reageerde verheugd op deze blijk van waardering vanuit de bond. “We hebben de afgelopen jaren bij de Gouden Spike een traditie opgebouwd met een 10.000 meter van
internationaal allure waarin de Nederlandse atleten kunnen profiteren van het sterke deelnemersveld.” Dit jaar gingen de titels naar Benjamin de Haan en Jip Vastenburg die zich daarmee ook verzekerden van deelname
aan de Europese kampioenschappen in Berlijn.

De Gouden Spike heeft als Topmeeting in het Nationaal Baancircuit een lange traditie in de Nederlandse baanatletiek. De toezegging van deze kampioenschappen markeert dan ook een mooi lustrum, constateert
Groenewegen. “2021 wordt zowel voor Leiden Atletiek als de Gouden Spike een bijzonder jaar. De vereniging bestaat dan 25 jaar en de wedstrijd is dan aan zijn 50ste editie toe. Alle reden dus om daar een bijzondere
editie van te maken.” In 2019 wordt de wedstrijd om de Gouden Spike gehouden op zaterdag 8 juni.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×