Vermaas v.s. Li Jie finale masters 2017. (Foto: Wim de Leeuw).

Toptafeltennissers dit weekend te zien in Leiden

Leiden staat dit weekend weer in het teken van tafeltennis. De absolute top komt dan naar Leiden om te strijden voor Masterstitels. Het prestigieuze toernooi wordt voor de zevende maal op rij georganiseerd door het Leidse Scylla in samenwerking met de Nationale Tafeltennis Bond (NTTB).

Reanne van Kleef sprak met organisator Jan Vermaas over de Tafeltennismasters bij Scylla.

Ook dit jaar is de deelnemerslijst imposant. Scylla-voorzitter José Tegelaar kijkt uit naar de strijd en hoopt op een stunt van Scylla-speelster Kim Vermaas. De international en topspeelster van Scylla hoort zeker bij de favorieten. “Kim is in staat het toernooi te winnen. Ze heeft al tweemaal in de finale gestaan. Eenmaal verloor ze van Li Jao en het afgelopen jaar van Li Jie. Maar Kim heeft inmiddels grote stappen gezet. Ik denk dat ze er klaar voor is”. De strijd bij de vrouwen belooft fantastisch te worden, maar hetzelfde geldt voor de mannen. Alle spelers van het Nederlands team zijn komend weekend aanwezig, maar zullen de strijd aan moeten gaan met de buitenlandse toppers die uitkomen in de Eredivisie. “Zekerheden bestaan niet tijdens de Masters”, zo geeft Tegelaar aan. “Je kan het hele jaar top zijn, maar het moet in dit weekend gebeuren!”

Het toernooi wordt net als de afgelopen jaren geopend met de Jeugdmasters. Vrijdag strijden de beste twaalf jongens en meisjes van Nederland voor hun titel. De winnaars stromen als extra beloning zaterdag in bij het toernooi voor de senioren. Een mooi systeem dat de ontwikkeling van de aanstormende jeugd bevordert. Waar dat toe kan leiden zagen we vorig jaar toen Shuo Han Men eerst het Jeugdtoernooi op haar naam schreef om vervolgens de halve finales van de Senioren Masters te bereiken.

Dat het spannend zal worden is nu al zeker. Net zoals het zeker is dat het publiek in Leiden tafeltennis van het hoogste niveau te zien krijgt. José Tegelaar benadrukt nog eens het belang van het toernooi. “Tafeltennis is een wereldsport, maar krijgt op televisie niet de aandacht die het verdient. De Masters biedt een mooie mogelijkheid aan het publiek om alle toppers te zien. Dat dat bij Scylla en in Leiden gebeurt maakt me natuurlijk extra trots. Dankzij de Stichting Topsport Leiden en de gemeente Leiden kunnen we dit toch maar mooi elk jaar organiseren”.

Scylla bouwt hierbij uiteraard ook sterk op de ervaring van toernooidirecteuren Jan Vermaas en Hans Kriek die zich samen met een grote groep vrijwilligers inzetten om ook dit jaar de Masters weer tot een succes te maken. De finales bij de senioren worden op zondag gespeeld (start finaledag om 10.00). De toegang is op alle dagen gratis.

Locatie: Scylla Tafeltenniscentrum, Voorschoterweg 6F, Leiden (naast Zwembad De Vliet)
Data: 26-28 oktober, aanvang vrijdag en zaterdag 11.00 uur; zondag 10.00 uur
Toegang: Gratis

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×