(Foto's: Eelkje Colmjon).

Tech It Out Festival bij BplusC

Film, muziek en technologie voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Dat is in een paar woorden het ‘Tech It Out Festival’ dat op 11 november wordt gehouden bij de hoofdvestiging van BplusC in de Nieuwstraat 4. Het festival wordt georganiseerd door Technolab Leiden en BplusC.

Kinderen ontdekken op het Tech It Out Festival dat je film en muziek niet alleen kunt ervaren, maar dat je het ook zelf kunt maken. In de workshops experimenteren kinderen met het combineren van filmbeelden, geluid en technologie. Zo kunnen ze op het Tech It Out Festival zelf een dansmat maken, die met (film)muziek of licht reageert op danspassen. Daarbij leren de kinderen ook zelf dansmoves. In de workshop Drag en Drop leren ze programmeren en het mixen van muziek in combinatie met filmbeelden. Jongere kinderen maken hier een eenvoudige versie van en combineren muziek- en beeldfragmenten tot een eigen filmpje. Er zijn twee rondes met workshops, om 10.00 en om 12.00 uur.

Voor ouders is er een korte lezing over filmwetenschap, in samenwerking met het Leiden International Film Festival, zodat kinderen en ouders na de workshop met elkaar kunnen praten over wat ze hebben geleerd.

Het evenement is onderdeel van de eerste editie van Leiden+. Van 5 tot en met 11 november vinden verschillende inspirerende en stimulerende evenementen plaats, op het kruispunt van wetenschap, kunst en ondernemerschap met het oog op een creatieve en duurzame toekomst.

Het Tech It Out Festival begint zondag om 10.00 uur en duurt tot 13.30 uur. Toegang kost 7,50 euro en kaartjes zijn online te koop via internet.

Advertentie

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×