(Foto's/video: Chris de Waard).

Sleper Sleepdienst Groenen zinkt bij bedrijventerrein De Waard

Het sleepbootje Heron van de Leidse Sleepdienst Groenen is vandaag gezonken. Het vaartuig werd niet meer gebruikt, er zat ook geen motor meer in. Sonja Bierenbroodspot van de sleepdienst snapt dan ook niet dat de gemeente er zo’n heisa over maakt. De brug werd afgezet, een kraan geïnstalleerd en sleper werd leeggepompt en vervolgens uit het water getakeld en afgevoerd naar het Werninkterrein.

Het bootje begon vanmorgen te zinken. Al om 8.00 uur kwam daarover de eerste melding binnen. In de loop van de middag werd begonnen met de bergingsoperatie. Die duurde uren en zorgde voor nogal wat verkeersoverlast in de omgeving. Gemotoriseerd verkeerd werd omgeleid door de Zeeheldenbuurt waar de paaltjes bij de Bonte Koestraat tijdelijk werden verwijderd.

Volgens Bierenbroodspot was de boot niet lek, maar was er zoveel regenwater in de boot gelopen dat deze uiteindelijk zonk. Ook waren enkele ruiten ingegooid. Diep zonk de boot overigens niet. Het is ter plaatse erg opdiep, zodat er geen gevaar was dat het vaartuig onder water zou verdwijnen. Bierenbroodspot: “We hadden er ook zelf even een pomp in kunnen zetten, dan was dit allemaal niet nodig geweest, maar de gemeente behandelt het als een enorm milieudelict”.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×