Talent, groove en blijven schrijven in een heerlijke nieuwe wereld.

In Cultuur 071 deze mooie, eerste zaterdag van november aandacht voor een grote verscheidenheid aan onderwerpen, variërend van de Voorschotense Schrijverskring,  Phila del Arte, funky music tot de Brave New World conferentie.

Nee, de Voorschotense Schrijverskring is géén geheim genootschap, maar een groep mensen die hun passie volgt en gelukkig wordt van schrijven. Wél word je niet zo maar lid van deze Kring. Miriam Joosse en Margareth Hillebrandt wijden ons in.

Phila del Arte is een leer-en werkplaats voor beeldende kunst. Een broedplaats van creativiteit. Deelneemster Fleur Kroll  vertelt waarom deze plek in Leiden zo belangrijk is voor haar en Jessica Helsloot en Marije van der Kooi vertellen alles wat we willen weten over het hoe en waarom van Phila del Arte.

Slappen op je bas, groove en tempo, allemaal termen die horen bij Funk.

Organisator Peter Knoppert van What`s Up en Funked Up vertelt  vol verve over de muziek, de festivals, de trends en de komende funky feestjes in Scheltema.

Tot slot een gesprek met Alexander Mouret, directeur van Brave New World, een conferentie waarin gediscussieerd wordt over een nieuwe wereld en vooral ook over wat er nog moet gebeuren willen wij die nieuwe wereld met al zijn ontwikkelingen kunnen omarmen. Een tweedaags programma dat alléén op donderdagmiddag 8 november tussen 15.45 en 18.25 uur vrij toegankelijk is voor iedereen die geïnteresseerd is.

Liever de hele uitzending in een keer luisteren? Dat kan ook!

Cultuur Leiden Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×