Cultuurfabriek Voorschoten praat graag mee over cultuurbeleid in de gemeente

De Cultuurfabriek Voorschoten is een netwerk van meer dan dertig samenwerkende culturele organisaties uit Voorschoten die de culturele activiteiten in Voorschoten willen verstevigen en uitbreiden. Zo heeft de Cultuurfabriek tijdens het Weekend van Voorschoten de Cultuurmarkt georganiseerd, is de seizoensbrochure 2018/2019 uitgebracht en wil de Cultuurfabriek nieuwe culturele activiteiten stimuleren die toegankelijk zijn voor jong en oud en voor alle bevolkingsgroepen.

Marlies van den Beld van Doremifa (Familiemusicals) sprak namens de Cultuurfabriek met de raadscommissie Mens en Samenleving over het Voorschotense cultuurbeleid. Een groot aantal culturele organisaties was daarbij aanwezig op de tribune. “De Cultuurfabriek vindt het belangrijk dat alle raadsleden zich bewust zijn van de ongelooflijke rijkdom aan culturele organisaties in ons dorp”, zegt woordvoerder Rini Teunissen.

De Cultuurfabriek benadrukte in de presentatie dat cultuur mensen verbindt en bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling en het welzijn van mensen. Dat geldt voor elke vorm van cultuur, zoals muziek, dans, theater en beeldende kunst. Niet alleen om zelf te doen, maar ook voor de mensen die komen kijken en luisteren. Teunissen: “Als Cultuurfabriek vinden we het belangrijk dat dit voor iedereen toegankelijk is. Voor alle lagen van de bevolking, voor ieders budget en voor hen uit de kwetsbare groepen. Een rijk aanbod zorgt er daarnaast voor dat Voorschoten een aantrekkelijke plek is en blijft om te wonen voor alle generaties. En ook voor mensen en gezinnen om zich hier te vestigen.”

“Het cultuurbeleid kan anders worden ingevuld dan nu wordt gedaan,” vindt Teunissen. “De Cultuurfabriek wil hier graag met de gemeente en de raad over meepraten en ook mee helpen bij de realisatie. Bijvoorbeeld projectmatig culturele activiteiten organiseren voor bepaalde doelgroepen, te komen tot (her)inrichting en passende faciliteiten voor culturele organisaties om te repeteren, te oefenen en uitvoeringen te geven en het verbeteren van PR en communicatie zodat ieder in contact kan komen met de vele culturele activiteiten die er in Voorschoten zijn.”

Volgens Teunissen sluiten steeds meer organisaties zich bij de Cultuurfabriek Voorschoten aan. Het actuele aanbod aan optredens staat op de Facebook-pagina van de Cultuurfabriek Voorschoten.

Advertentie

Cultuur Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×