Oegstgeest verhoogt bouwleges met ruim een kwart

Omdat de bouwleges in Oegstgeest niet kostendekkend zijn, worden ze in 2019 met 27,7% verhoogd. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De maatregel om de bouwleges kostendekkend te maken is een afspraak uit het coalitieakkoord dat VVD, CDA en PrO na de verkiezingen sloten.

De gemeente maakt meer kosten dan de opgelegde leges opleveren. Daardoor drukken de kosten voor de afhandeling van vergunningaanvragen op de begroting en betalen eigenlijk alle inwoners en bedrijven mee. Om deze situatie te corrigeren worden de legestarieven geleidelijk verhoogd tot kostendekkendheid. Jaarlijks wordt vervolgens beoordeeld hoeveel de leges verder moeten stijgen.

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×