Groot Kerstcircus op de Lammermarkt

Vanaf 21 december heeft Leiden haar eigen Groot Kerstcircus op de Lammermarkt. Een echt familiecircus voor jong en oud. Tot en met 30 december kan iedereen tweemaal per dag om 13.00 uur of om 16.30 uur genieten van een spetterende show ingevuld door internationale artiesten. Speciaal voor Leiden en ook alleen in Leiden te zien.

De organisatie is in handen van Peter Mullens, de zoon van circuslegende Sjef Mullens (1940-2006) die in de jaren 80 met één van zijn broers een eigen circus had en waar niet de minste artiesten hebben gewerkt zoals de beroemde clown Pio Nock en Mario, diverse bekende Nederlanders zoals Lee Towers en waar zelfs David Bowie eens kwam kijken. Een tijd die Peter Mullens herinnert als een mooie, maar economisch gezien ook moeilijke tijd.

“Kerstcircussen zijn steeds populairder geworden en met de komst van het nieuwe evenementenplein de Lammermarkt kon Leiden als laatste grote gemeente in de Randstad niet achterblijven met een eigen kerstcircus”, zegt Mullens. Een verwarmde tent, een bonte kerstsfeer met een zee van lichtjes, gezelligheid en een spectaculair programma maken dit kerstcircus tot een succes en de perfecte invulling van de Leidse kerstweken. Zo treedt Fransman Christophe Bruand op met zijn trail bike show, halen Lui & Vitzo Nereus de meest lachwekkende maar ook spectaculairste stunts uit, laat illusionist Adam Christy de bezoekers in verbazing achter en komen de Salvini Clowns langs.

Kaarten zijn vanaf nu te koop via de website www.grootkerstcircusleiden.nl en vanaf 15 december te koop aan de circuskassa op de Lammermarkt.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×