De nieuwe bewoners Tim en Mandy bij de uitreiking van de sleutel. (Foto: Ons Doel).

Ons Doel maakt woning tuinstadwijk uit 1925 'all-electric'

Voor het eerst haalt Ons Doel een bestaande woning van het gas af en maakt de woning all-electric. De pilot is uitgevoerd in het kader van de opgave ‘woningvoorraad CO2 neutraal in 2050’ en de van gas los opgave in Leiden. “Want al doende leert men. Maar eenvoudig was het niet en best kostbaar”, aldus de corporatie.

De woning werd extra geïsoleerd, uitgerust met een lucht/water-warmtepomp en voorzien van zonnepanelen. Problemen waren er om opgelost te worden. Zoals de grote installatie die door het dak in de woning is gebracht. Maar ook de ‘slimme’ meterkast en het door Ons Doel geplaatste witgoed die overbelasting moeten voorkomen. “Het was een leerzaam en interessant pilotproject”.

Nu de woning klaar is wil Ons Doel graag de vinger aan de pols houden en monitoren hoe het verbruik zich ontwikkelt en wat de ervaringen van bewoners zijn. Daarom zijn de nieuwe huurders op een bijzondere manier geselecteerd. Op basis van motivatiebrieven en een speeddate in de woning met verschillende kandidaten zijn Tim en Mandy de nieuwe huurders van deze woning geworden. Ze kregen vorige week de sleutel uitgereikt.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×