Terugblik Leids topsportweekend 3 en 4 november

Alle Leidse topsportploegen kwamen dit weekend in actie. Voor een aantal teams liep dat beter af dan voor anderen. Zo hervonden de schakers van LSG IntelliMagic de aansluiting met de top maar leden de waterpolodames van ZVL-1886 in hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen een onverwachte zware nederlaag. Schaatser Kjeld Nuis deed dit weekend ook goede zaken: hij plaatste zich op drie afstanden voor de komende World Cup wedstrijden.

Reanne van Kleef in gesprek met topsportcoördinator Tjeerd Scheffer over het afgelopen topsportweekend.

ZZ Leiden wint met zes man de klassieker

(Foto: Marja van Tilburg).

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball kende de afgelopen wedstrijden personele problemen. Vaste waarde Sergio de Randamie staat een aantal weken langs de kant met een blessure en Amerikaan Kenneth Simms zit een schorsing uit. Toch wist ZZ Leiden met een rotatie van zes spelers van aartsrivaal New Heroes Den Bosch te winnen. De ‘klassieker’ eindigde zondag in een 83-91 overwinning voor de Leidenaren. In de competitie is ZZ Leiden nog ongeslagen. Woensdagavond wordt er om 20.00 uur in de Vijf Meihal weer om de FIBA Europe Cup gespeeld. Dan komt het Turkse Sakarya op bezoek. Wedstrijdverslag: zzleiden.nl.

LSG IntelliMagic staat weer gedeeld eerste
De schakers van LSG IntelliMagic leden een aantal weken nog een dure nederlaag tegen concurrent Kennemer Combinatie en brachten daarmee prolongatie van de landstitel in gevaar. Zaterdag herpakten ze zich en werd er met 3½-6½ van koploper En Passant gewonnen. Daarmee deelt LSG nu de koppositie met vijf teams die allemaal vier wedstrijdpunten hebben. Wedstrijdverslag: lsg-leiden.nl.

DIOK laat duur wedstrijdpunt liggen

Oliva Sialau ontsnapt aan een tackle. (Foto: Ruud van Brecht).

De Leidse rugbyers van DIOK waren na twee verliespartijen op rij (tegen Hilversum en ’t Gooi) toe aan een overwinning. Zaterdag tegen de Haagsche RC werd weliswaar gewonnen (12-18), maar doordat er maar twee trys werden gedrukt loopt DIOK een duur wedstrijdpunt mis. DIOK bezet daarmee nu de vierde plek in de Ereklasse. De eerste zes uit de competitie strijden in de tweede helft van de competitie om het landskampioenschap en de onderste zes teams zijn veroordeeld tot de degradatiepoule. Wedstrijdverslag: diokrugby.nl.

 

Scylla mannen stijgen naar tweede plaats, Kim Hergelink redt punt voor dames

Kazeem Nasiru. (Foto Wim de Leeuw).

Het herenteam van Scylla, met daarin ook international Kim Vermaas, deed dit weekend goede zaken. Tegen Scyedam werd met 2-4 gewonnen waardoor het team naar de tweede plaats klimt. Vermaas en Gerard Bakker jr.  wonnen beiden één wedstrijd. Kazeem Nasiru won allebei zijn wedstrijden. Wedstrijdverslag: scyllaleiden.nl.

Het damesteam nam het op tegen landskampioen Dozy Den Helder. Niet geheel onverwacht ging de wedstrijd verloren. Kim Hergelink wist wel één partij te winnen en werd de eindstand 5-1. De dames staan op dit moment zesde in de Eredivisie tafeltennis. Wedstrijdverslag: scyllaleiden.nl.

Dames ZVL-1886 ingemaakt door DONK, mannen spelen gelijk
Zowel de waterpolodames als heren van ZVL-1886 namen het in eigen bad op tegen DONK. Voor de dames eindigde de eerste competitie wedstrijden na twee bekeroverwinningen in een deceptie: De jonge ploeg van Jacob Spijker werd met 3-14 ingemaakt. Wedstrijdverslag: topsportleiden.nl.

De heren speelden een spannende wedstrijd. Eén minuut voor tijd stonden ze 7-8 achter, maar de stand werd toch nog gelijk getrokken tot 8-8. Stan van Ruiten werd met 3 doelpunten topscorer. Wedstrijdverslag: topsportleiden.nl.

Nuis snelste op 1000 meter
Schaatser Kjeld Nuis kwam dit weekend in actie op het kwalificatietoernooi voor de World Cup wedstrijden. Op alle afstanden mocht de top vijf deelnemen aan de World Cups. Nuis werd op de 500 meter derde, op de 1500 meter tweede en won de 1000 meter. Daarmee pakt hij op alle drie de afstanden een startbewijs.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×