De bomen in de Violenlaan hoeven toch niet te worden gekapt, omdat de riolering op een andere plek loopt. (Foto: Google Maps).

Bomen Violenlaan toch niet weg door rioolwerkzaamheden

Tien bomen aan de Violenlaan in Oegstgeest hoeven toch niet te worden gekapt. Eerder werd besloten dat de bomen als gevolg van rioolwerkzaamheden veel schade aan de wortels zouden oplopen, waardoor de bomen niet gezond verder zouden kunnen leven. Het riool blijkt echter niet door de Violenlaan te lopen, waardoor de gemeente nu afziet van de kap.

Enkele bewoners wendden zich onlangs tot de gemeente, nadat was gebleken dat de riolering niet gevonden werd op de plek waar die had moeten lopen. Naar verluid werd er bij de locatiebepaling van het riool gebruik gemaakt van een verouderde kaart. De werkzaamheden in de Violenlaan zijn daarna onlangs gestaakt en de gemeente heeft laten weten dat de bomen – zoals bewoners al verwachtten – behouden blijven. “We laten buurtbewoners zo snel mogelijk weten hoe de werkzaamheden precies zullen verlopen”, aldus de gemeente.

Wethouder Huri Sahin legt uit waarom de bomen toch behouden kunnen blijven

‘Signalen uit de buurt’
In de Oegstgeester gemeenteraad toonde VVD’er Marcus Rolloos zich enthousiast over dit ‘informele nieuwtje’. “Wie de situatie ter plaatse kent, weet dat deze bomen heel beeldbepalend zijn.” Ook omwonenden reageren enthousiast. “Ik ben reuze dankbaar dat de bomen in de Violenlaan mogen blijven staan”, schrijft één van hen op Facebook.

Anderen benadrukken dat het niet aan bewoners zou moeten zijn om de gemeente hier op te wijzen. “Jammer dat er eerst signalen uit de buurt moesten komen”, aldus Noortje Bloemzaad, die eerder in de gemeenteraad al aandacht vroeg voor de situatie van bomen in de Bloemenbuurt. “Ik verwacht van een groene en duurzame gemeente dat zij er zelf bovenop blijft zitten.”

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×