Je huis inrichten met een klein budget: 5 tips

Je bent toe aan een nieuwe inrichting, of hebt net een nieuwe woning gekregen. Tijd om je huis in te gaan richten natuurlijk! Zeker nu het buiten wat kouder wordt krijgen steeds meer mensen zin om aan het inrichten te gaan. Maar wat als je budget niet toereikend is, en je eigenlijk helemaal geen geld hebt voor nieuwe items? Met deze tips kun jij jouw huis ook met een klein budget, helemaal naar eigen smaak inrichten.

  1. Zoek naar vervangers

Wil je perse een nieuwe eikenhouten vloer, dan past dit waarschijnlijk niet binnen je budget. Maar er zijn meer dan genoeg vervangers te vinden die dezelfde look en feel hebben, maar net wat goedkoper zijn. Zo kun je bij de bouwmarkt ook gewoon een mooi, goedkoop laminaat kopen met dezelfde uitstraling als die eikenhouten vloer. Net even iets anders, maar toch bijna hetzelfde.

  1. Geef tweedehands een kans

Niet iedereen is groot fan van tweedehands producten, maar het geeft je wel de mogelijkheid om je woning helemaal naar smaak in te richten: voor een klein budget. Struin rommelmarkten en Marktplaats af, om de leukste items voor je woning te scoren. Wie weet kom je zomaar die designer lamp voor een prikkie tegen. Maar ook oude items verdienen een tweede leven. Steek de handen uit de mouwen en knap oude meubelstukken op met wat nieuwe planken en een likje verf.

  1. Slim winkelen

Je kent natuurlijk winkels zoals de Action, Xenos en Blokker wel. De ideale winkels om goedkope interieurdecoratie te scoren. Zeker bij de Action heb je voor twintig euro zo al je woondecoratie bij elkaar. Maar ook winkels als de IKEA bieden mooie kwaliteitsproducten voor een lage prijs. Word lid van de IKEA Family om vervolgens te kunnen profiteren van hoge kortingen! 

  1. Steek de handen uit de mouwen

Heb je echt geen cent te makken? Steek dan de handen uit de mouwen en ga lekker aan het DIY-en. Er zijn honderden leuke ontwerpen te vinden om zelf je decoratie te maken, of zelfs je eigen meubels in elkaar te sleutelen. Leuk om te doen, en het eindresultaat mag er zeker zijn!

  1. Creëer drama

Je hoeft een ruimte echt niet helemaal vol te zetten met ditjes en datjes om sfeer te creëren. Een kale ruimte kan al ontzettend aangekleedt lijken wanneer je een kale muur een opvallende kleur geeft. Creëer drama waar je kan om een ietwat kale inrichting, vol en sfeervol te laten lijken.

Advertentie

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×