(Foto: Leiden staat op, via Facebook).

Protestgroep doet oproep: Kom als Zwarte Piet naar Leidse intocht

De protestgroep ‘Leiden staat op’ die zich met name via Facebook manifesteert, roept Leidenaren op om als échte Zwarte Piet naar de intocht op 24 november te komen. Onder het motto ‘Zwarte Pieten, echt genieten’ ageert de groep die bijna 2.000 volgers heeft tegen het Leidse besluit om in twee jaar tijd afscheid te nemen van het zwarte hulpje van Sint Nicolaas.

Dit jaar bestaat de helft van alle intochtpieten in Leiden uit roetveegpieten, volgend jaar is dat honderd procent. “Hier zijn wij het niet mee eens! Wij vinden dat Zwarte Piet een stukje van ons cultuur is dat gerespecteerd moet worden,” aldus de groep die op verschillende plekken in het centrum schminkpunten wil inrichten.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×