(Foto's: Emile van Aelst)

Wethouder Martine Leewis blij met resultaat tuinmetamorfose in Noorderkwartier Oost

Een aantal bewoners van de wijk heeft in het voorjaar meegedaan aan de Groene Tuinen-wedstrijd. De 3 beste ideeën zijn met medewerking van tv-tuinman Lodewijk Hoekstra, Eigen Huis & Tuin, ontworpen en aangelegd. Vrijdagmiddag kwam wethouder Martine Leewis het resultaat bekijken en gaf Lodewijk Hoekstra in een van de tuinen uitleg over de materialen en duurzame groene voorzieningen.

Bij hevige regenval heeft Leiden Noord vaak last van wateroverlast, daarom is vooral gelet op het afvoeren van regenwater op zowel een natuurlijke als snelle wijze. In de tuin is een wand met containers gemaakt die het regenwater op kunnen vangen, dit water kan weer gebruikt  worden om de planten water te geven. Op een looppaadje na zijn alle tegels uit de tuin verwijderd en liggen er lavasteentjes in de borders. Deze steentjes zetten CO2 om in zuurstof en laten regenwater door. Het houtwerk in de tuin is gemaakt van gecertificeerd hout. De winnende tuinen kregen bij de oplevering vrijdag nog een extra cadeautje. Een bloembollenpakket moet zorgen voor meer bijen, vlinders en andere insecten in de tuin en een vogelhuisje lokt misschien weer meer vogels naar de tuin. De wethouder hoopt dat deze tuinen meer bewoners inspireert om hun tuin groen en duurzaam te maken, waardoor Noorderkwartier Oost een waterbestendige wijk wordt.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×