Barok muziek, English Theatre en Leids cabaret met een smakelijk Balinees sausje bij Cultuur071

Bali – Welcome to paradise, Leids Barok Ensemble, Leiden English Theatre en We are Roggeveen|Olijerhoek in de uitzending van Cultuur071 van zaterdag 10 november.

Onze eerste gasten Anna Tiedink, tentoonstellingsmaker en Francine Brinkgreve, conservator van het Museum voor Volkenkunde, nemen ons in hun verhaal mee naar een droomvakantie in het mooie Indonesië. We praten over de expositie ‘Bali – Welcome to Paradise’ waarin het eiland aan de hand van de beroemde volkenkundige collectie en ontmoetingen met diverse eilandbewoners gepresenteerd wordt. Deze indrukwekkende expositie is tot en met 26 mei 2019 in Museum Volkenkunde te bezichtigen. het weekend van 17 en 18 november is uitgeroepen tot Bali-weekend.

 

Eerder deze week had presentator Jos Nijhof een gesprek met Roelof Balk, artistiek leider van het Leids Barok Ensemble. Dit gezelschap viert dit jaar zijn 30ste verjaardag en zij vieren dit met een feestelijk programma en een speciaal najaarsconcert in de Lokhorstkerk.

 

Emma de Vries en Rhonda Petersen van het Leiden English Theatre (LET) vertellen ons over de geschiedenis van deze bijzondere theatergroep en wat wij komend seizoen kunnen verwachten. In november staan ze met het stuk ‘1984’ , gebaseerd op het boek van George Orwell, in het Imperium Theater. Daarna spelen zij in december het magische spektakel ‘Cinderella’ in het Leids Volkshuis.

 

We sluiten de uitzending af met Gideon Roggeveen en Erik Olijerhoek. Zij vormen al 7,5 jaar het gelijknamige duo Roggeveen|Olijerhoek, en in dit kader praten ze in de studio over hun jubileumvoorstelling ‘We are Roggeveen|Olijerhoek – Wie denk je wel/niet dat je bent’ dat zij op 15 november aanstaande in theater Ins Blau spelen. Hun handelsmerk is ‘het beschouwen en stichten van verwarring’ . Voor iedereen die van absurdistisch en fragmentarisch houdt.

 

De hele uitzending in een stuk luister je hier:

Advertentie

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×