(Foto's: Emile van Aelst, video: Chris de Waard).

Leids Familiebedrijf Verboon viert eeuwfeest

De firma Verboon Versservice is al ruim honderd jaar gevestigd in de Leidse Borgerstraat. Bijna heel Leiden kent dan ook wel het buurtwinkeltje op de hoek met de Da Costakade en anders is vast de laatste rijdende winkel van Leiden wel opgevallen in het Haagwegkwartier en omgeving. Gisteren vierde de familie het eeuwfeest in Scheltema Leiden in het bijzijn van personeel, oud-personeelsleden, klanten, relaties en familie.

Chris de Waard in gesprek met Jack Verboon die het bedrijf samen met broers Dick en Willem al zijn hele werkzame leven runt.

De oorsprong van het bedrijf is de boerderij met de landerijen langs het Valkenburgse Meer. Op toen nog Voorschotens grondgebied begon een van de voorvaderen Verboon in 1882 het boerenbedrijf, nadat de familie vanuit Vlaardingen hier naartoe verhuisde. Volgens de Kamer van Koophandel is het bedrijf officieel ingeschreven op 00-00-1918.

Op een scherm werden foto’s getoond uit de lange historie van het bedrijf.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×