Leave No Trace wint 13e editie Leiden International Film Festival

De film ‘Leave No Trace’ van regisseur Debra Granik heeft de American Indie Competition op de dertiende editie van het Leiden International Film Festival gewonnen. Met een gemiddelde waardering van 4,4 uit 5 liet de winnaar de twaalf andere competitiefilms achter zich. Regisseur Granik maakte eerder al het prijswinnende Winter’s Bone, waarvan het LIFF in 2010 de Nederlandse première had.

De publieksprijs ging dit jaar naar Werk ohne Autor van regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscar-winnende Das Leben der Anderen, met een waardering van 4,69 uit 5.

De grote verrassing op het festival was de documentaire Hoppezak, die eindige op een derde plaats in de publieksprijs met een 4,64 uit 5. De film over het kledingverhuurbedrijf Hoppezak dat dit jaar 100 jaar bestaat, kreeg twee extra voorstellingen tijdens het festival vanwege de grote vraag van bezoekers. De film ging in wereldpremière op het LIFF, maar ondertussen lopen er verschillende gesprekken met distributeurs om een landelijke release mogelijk te maken.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×