Sinterklaas meert 24 november aan in Zoeterwoude-Dorp

10

Sinterklaas en zijn Pieten komen ook dit jaar weer naar Zoeterwoude-Dorp. De boot van Sinterklaas meert op 24 november om 12.00 uur aan in haven de Miening. Daar wordt hij officieel verwelkomd door burgemeester Liesbeth Bloemen. Na een warm welkom gaan ze onder leiding van de drumfanfare VIOS richting het Dorpsplein.

Mocht het onverhoopt slecht weer worden, dan besluit Stichting Dorpsfeest Zoeterwoude een paar dagen van tevoren of de stoet doorloopt naar het overdekte Muziekcentrum.

Delen

10 reacties

  • Een Leids burger op

   Voorzover ik kan zien op de foto zijn de 2 pieten die bij Sinterklaas staan op de foto behoorlijk ZWART en zo te zien vinden de kinderen dat ook prima want ze lopen niet massaal weg met hun ouders omdat ze zouden menen dat dat racistisch zou zijn. 🙂

   • drs. Klotenbock op

    Wederom een non-redenering die uw gelijk veronderstelt, en abusievelijk meent het kracht bij te zetten met argumentatie. Uw evenknie met precies de tegenovergestelde mening zou, even ongerijmd, het volgende kunnen schrijven:
    1. “Dit is een archieffoto, herinnering aan een voorbije tijd, waarin wit Zoeterwoude nog in witte onschuld leefde. De aanblik stemt me optimistisch: de mensheid is in staat te leren!”
    2. “Op deze foto ontbreken duidelijk alle kinderen die al hard weggerend waren. Ook enig persoon met een getinte huidskleur is niet aan te treffen. Dat zegt alles”.
    .
    Bespaar de lezer loze lofzangen op uw gelijk.

    • Een Leids burger op

     Bespaar de lezer uw idiote verdraaingen en gezeur. (op uw ongelijk). Op de foto, uit het verleden, zijn duidelijk ZWARTE Pieten. te zien.

     • Zou het niet beter zijn om op niet meer te reageren op Drs Klotenbock alias Zeur niet zo alias Schudt het hoofd etc.
      Deze volslagen idioot is alleen maar bezig mensen belachelijk te maken om zo aan zijn gerief te komen.
      Doodzwijgen lijkt mij het verstandigst.

     • drs. Klotenbock op

      Leids burger, alsjeblieft…taal laat zich niet onbeperkt misbruiken. Waarnaar zou ‘gezeur op uw ongelijk’ moeten verwijzen?
      .
      Het is wel duidelijk wat u graag wil dat waar zou zijn: dat ik ongelijk had. Maar dat zo maar verklaren maakt het niet waar.
      .
      U grijpt naar uw vaste laatste verweer als u niets zinnigs in kunt brengen: de ander verwijten ‘niet begrijpend te kunnen lezen’, dingen te ‘verdraaien’ dan wel te ‘zeuren’.
      .
      Ik eindig met wat u, en kennelijk ook ‘Otto’, zo slecht verdraagt: INHOUD. Dat op de foto een zwart geschminkte Zwarte Piet staat, zoals u nu meldt, meldde u ook de eerste keer al. Dat was daar echter niet uw voornaamste bewering. Die was “Zo te zien vinden de kinderen dat ook prima want ze lopen niet massaal weg met hun ouders omdat ze zouden menen dat dat racistisch zou zijn”.
      .
      Op het gratuit karakter van die bewering heb ik gewezen in mijn eerste reactie, met ter illustratie voorbeelden van andere denkbare onzin als reactie op die foto.

  • drs. Klotenbock op

   Ik hoop van harte dat Zoeterwoude u evenmin opscheept met een van de vele hulpsinterklazen waarvan Nederland vergeven is en de enige echte zijn opwachting maakt.

Je bent nu offline