Wederopbouwarchitectuur en trams in Neurenberg rond 1954. (Foto: collectie Marco Moerland).

NVBS-avond Duitse trams tijdens 'Wirtschaftwunder'

De afdeling Rijnland van tram- en treinvriendenclub NVBS organiseert op woensdag 21 november een avond over de Duitse tram tijdens het Wirtschaftwunder. Na de Tweede Wereldoorlog lagen veel Duitse steden in puin, maar al snel reden er weer trams. Sommige bedrijven werden voorgoed opgeheven.

De Rotterdamse tramhistoricus Marco Moerland brengt de wederopbouw in beeld, waarbij hij gebruikmaakt van unieke prentbriefkaarten. De voor iedereen toegankelijke NVBS-avond van 21 november wordt gehouden in de Alettahof, Aletta Jacobsplantsoen 97 in Voorschoten.

Aanvang 20.00 uur.
Bijdrage in de kosten: 2,50 euro voor NVBS-leden en 3,50 euro voor niet-leden.

Advertentie

Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×