Weer fietser geschept op Leidseweg

38

Opnieuw is een overstekende fietser op de Leidseweg geschept door een auto. Op de grens van Leiden en Voorschoten gaat het bij de oversteekplaats regelmatig mis. Het slachtoffer is in de ambulance nagekeken en kon ter plaatse behandeld worden. Hij is vervolgens met zijn vader mee naar huis gegaan. De personenauto liep door het ongeval schade op aan de voorruit en de motorkap.

Delen
Leiden Culinair

38 reacties

  • Als men vanuit de richting van de Leidse wijk de Stevenshof rechtsaf gaat richting Voorschoten, dan hebben de overstekende fietsers voorrang op de auto’s die deze oversteekplaats passeren… Dus zeg maar op de grens van Leiden en Voorschoten aan het begin van de Leidseweg waar even verderop links de Intratuin ligt.

 1. Monique Zandbergen Hannaart

  Overzichtelijk genoeg maar meeste auto’s rijden gewoon door. Letten niet op of hebben er gewoon schijt aan. Beter terug naar de oude situatie waar de auto voorrang had vóór de 1e dode daar gaat vallen!

  • Dat is de omgekeerde wereld. Lijkt mij beter om de snelheid verplicht terug te brengen. Met de voorrangsregeling is niks mis. Het zijn de idioten die denken dat ze omdat ze in een auto rijden voorrang krijgen.

 2. Richard Koolen

  Mijn dochter rijdt daar dagelijks langs en ziet het bijna dagelijks gebeuren!
  Zij heeft hierover al een email gestuurd aan de gemeente Leiden maar er moet zoals altijd eerst iemand doodgereden worden!

 3. Is er nou niemand van een (semi) overheidsinstelling die meeleest en actie laat ondernemen of wordt het wachten op het eerste dodelijke slachtoffer. Dit gebeurt hiervte veel, te vaak .

 4. Remco Zandbergen

  Is er nou niemand van een (semi) overheidsinstelling die meeleest en actie laat ondernemen of wordt het wachten op het eerste dodelijke slachtoffer. Dit gebeurt hier te veel, te vaak .

 5. Marvin Dool

  Die kut fietsers kijken tegenwoordig niet meer en kennen de regels niet of zitten met die graf telefoon in hun klauwen of die stink oordoppen in!!

  • Schudthethoofd op

   Die kut-automobilisten verdommen het om ff te stoppen voor overstekende fietsers en voetgangers omdat ze met hun bussie om 16 uur zo snel mogelijk naar die zwarte klus willen, of om 18u hun kleuter van de opvang moeten halen. En in de ochtend verdommen ze te stoppen omdat ze zo snel mogelijk willen aansluiten in de file. De regel is: als automobilist stop je hier voor fietsers en voetgangers.
   Suggestie voor verkeersremmende maatregel: méér ganzen op de weg. Daar stoppen auto’s wel voor.

   • Zozo…. u bent echt boos….., maar vlak de fietsers ook niet uit hoor….., voorrang hebben is nog niet dat je altijd voorrang , zonder te kijken, mag nemen….. Er zijn altijd nog goede automobilisten ook hoor… , ik mag hoop ik mezelf daar ook toe rekenen….. en voel me dan ook helemaal niet aangesproken op uw commentaar… sorry ..

  • Marvin Doo, achternaam had beter Drol kunnen zijn. Wat een lichtzinnige reactie. Ga de situatie ter plekke eens bekijken man. Dan zou je het volgende kunnen schrijven;
   .
   ‘Die kut automobilisten kijken tegenwoordig niet meer en kennen de regels niet of zitten met die graf telefoon in hun klauwen of die stink oordoppen in!!”
   .
   Fijne dag verder.

 6. Liggen die stapels hooi er nog? Die zijn levensgevaarlijk. Van wie zijn die eigenlijk? Van de gemeente? Graag opruimen voor er echt doden vallen.

 7. Nee, het is toch weer bij die brug. @Marvin: volgens mij hebben fietsers daar gewoon voorrang. En automobilisten zitten ook nog vaak te bellen en met hun telefoon te spelen hoor. En dat is toch nog wat gevaarlijker dan als een fietser dat doet, die voornamelijk zichzelf in gevaar brengt.

 8. Rij er dagelijks op mn fiets en moet zo vaak vol in de remmen omdat automobilisten daar niet stoppen. Gaat daar zo vaak mis.
  Mijn kinderen rijden er ook om naar school te gaan. Waarschuw ze elke dag”kijk uit, let op” Te zot voor worden want ze hebben voorrang!
  Moet eerst echt een keer goed mus gaan voordat daar iets aan wordt gedaan😪

 9. Vanuit de Stevenshof onder het viaduct door is het ook slecht verlicht , daar zou ook is naar gekeken moeten worden , en zet er verplicht stopborden neer voor de automobilisten , misschien scheelt dat in ieder geval een paar aanrijdingen . Ik ben zelf vorig jaar ook onderste boven gereden , had geen oortjes in en mijn verlichting van mijn fiets deed het gewoon . De automobilist was ook zo netjes om na even te hebben gekeken door te rijden en mij met de schade te laten zitten .

 10. Hendrika Henneke

  Rijden ook als gekke al sta je te wachten om over te steken met of zonder kinderwagen af remmen bij oversteekplaats nee hoor gewoon vol gas moeten hier maar ook stoplichten en flitser neer zetten

 11. Kees Wolfs

  Het is juist veel te overzichtelijk en er word daarom te vroeg beslist dat doorrijden wel kan zonder nog een laatste keer te kijken. Daar komt bij dat veel fietsers niet in hun systeem hebben dat ze andermans fouten zouden moeten opvangen.

 12. Lucia Delmiche

  Bij de Waddingerbrug zeker. Het is daar vrij lastig met fietsers die plots de weg oversteken. En komende vanaf de Stevenshof moet je ook 3 keer kijken of er niet ergens een fietser vandaan komt.
  Oftewel, het is daar erg onveilig.

  • Lucia, als je dat een vrij lastige situatie vindt is het beter om gewoon lekker de auto te laten staan. Er is niets lastigs aan, gewoon vaart minderen en kijken. Komt er een fietser? Dan verleen je voorrang conform de regels en weginrichting. Heeft niets met onveilig te maken.

 13. Mike Geelhaar

  Gewoon een fietsstoplicht plaatsen, want niet alleen de auto ziet het niet goed. Ook de fietserrs kijken niet. gewoon doorrijden, want ik ben met de mobiel bezig, de auto zal wel remmen.

  • Gewoon een autostoplicht is veel beter. Er rijden daar meer fietsers dan auto’s. De automobilisten zitten elkaar op de Leidseweg bij de wegversmallingen ook al het leven zuur te maken. Helaas zijn er steeds meer hufters in het verkeer.
   U schetst een clichébeeld: alsof alle fietsers met een mobiel bezig zijn. En ja: als een ander voorrang heeft, moeten automobilisten, maar ook fietsers enz. remmen voor het voertuig met voorrang. Toch vreemd dat afremmen voor een fietser met voorrang door veel automobilisten als lastig wordt ervaren, maar remmen voor een auto met voorrang als normaal. Dat bewijst dat het om een mentaliteitskwestie gaat: “ik zit in een auto, ik ben sterker en jij op je lullige fietsje moet dus mij maar voor laten gaan”. Daarvoor hebben we verkeersregels.
   Wat er onoverzichtelijk is aan de situatie: helemaal niets. Automobilisten die moeite hebben met de voorrangsregels, horen niet op de weg.

 14. Tjonge, wat een boel beterweters hier …. alsof het om een bokswedstrijd zou gaan. De keren dat ik er rijd, en ja, dat is heel regelmatig, gaat het behoorlijk vaak prima. Ja, er zijn asomobilisten met auto’s en asomobielefietsers. Maar het slaat echt nergens op hoe hier gegeneraliseerd wordt. Heeft IEMAND die bij dit ongeluk betrokken was, hier iets aan? Nee. Zou een andere verkeersopstelling wellicht handiger zijn? Blijkbaar niet.

Je bent nu offline