Burgemeester Lenferink kreeg uit handen van CML-voorzitter Hans Janssens het eerste exemplaar van een boekje waarin het CML de strategie van de organisatie richting 2030 uiteen zet. (Foto's: Emile van Aelst).

Winter Wonder Weken in Leiden: IJsbaan op Nieuwe Rijn terug naar oude formaat; meer pleinen met activiteiten

De extra grote ijsbaan die vorige winter op de Nieuwe Rijn lag, blijkt een eenmalig fenomeen te zijn geweest. “Er kwamen veel enthousiaste reacties van schaatsers op de grotere ijsvloer, maar er kwamen niet meer mensen schaatsen dus dan is het te duur,” vertelde centrummanager Erwin Roodhart tijdens de binnenstadsborrel die afgelopen week werd gehouden op de derde etage van Hudson’s Bay. Die bijeenkomst stond in het teken van de 15e verjaardag van het Centrummanagement Leiden (CML).

Chris de Waard in gesprek met Robert Strijk. Hij was de eerste centrummanager die Leiden 15 jaar geleden aanstelde.

Chris de Waard in gesprek met centrummanager Erwin Roodhart over 15 jaar centrummanagement en de komende Winter Wonder Weken in Leiden.

De komende Winter Wonder Weken die aanstaande zaterdag beginnen met de intocht van sinterklaas in Leiden zijn weer uitgebreider dan in de voorbije jaren. De kerstmarkt is net zo groot als in 2017 en loopt dus weer door tot aan ’t Gangetje. Verder komt ook Joris Kerstboom weer naar Leiden, waarbij het Hooglandse Kerkplein weer wordt veranderd in het Hooglandse Kerstplein.

In het Pieterskwartier is dit jaar en Scrooge-festival, de nostalgische kermis wordt groter en op het Stadhuisplein komt pop-up restaurant Bårr dat in Leiden de Nederlandse primeur beleeft. De drie Bårr Tipi’s zijn geïnspireerd op het Sami volk uit Lapland en trekt van plaats naar plaats. De aankleding bestaat uit veel Scandinavisch geïnspireerde elementen. Het menu is geïnspireerd op producten uit het seizoen en men kan er terecht om een broodje te eten of voor een uitgebreid drie gangen diner. Reserveren kan via www.tipibar.nl. Op wisselende tijden overdag organiseert Bårr in deze tipi een leuke kinderprogrammering geschikt voor kleine- en grotere kinderen. Barr is dagelijks geopend van 11:00 – 23:00 uur voor lunch, borrel en diner.

Tijdens de drukbezochte bijeenkomst kreeg burgemeester Lenferink uit handen van CML-voorzitter Hans Janssens het eerste exemplaar uitgereikt van een boekje waarin het CML de strategie van de organisatie richting 2030 uiteen zet. Het is een concretisering van het manifest dat het centrummanagement een jaar geleden uitbracht.

Cultuur Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×