(archieffoto: Marja van Tilburg).

Nieuwe Europese tegenstanders ZZ Leiden bekend

De tegenstanders van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball in de tweede ronde van de FIBA Europe Cup zijn bekend. Dat zijn Het Deense Bakken Bears, Kataja Basket uit Finland en het Russische Avtodor Saratov. De zes wedstrijden worden vanaf 12 december gespeeld. Het exacte wedstrijdschema is nog niet bekend.

ZZ Leiden werd in de eerste poulefase tweede door knap vier van de zes wedstrijden te winnen. In de tweede ronde van de FIBA Europe Cup wordt er gespeeld in vier groepen van vier. De nummer één en twee gaan door naar de volgende ronde. Daar sluiten acht afvallers uit de Basketball Champions League aan om het totaal aantal teams op zestien te brengen. Vanaf dat moment wordt er in ene knock-out systeem gespeeld met een uit- en een thuiswedstrijd.

Oude bekenden
In groep L komt ZZ nu twee oude bekenden tegen. In het seizoen 2013/2014 nam Zorg en Zekerheid Leiden deel aan de EuroChallenge en speelde daarin zowel tegen Bakken Bears als Kataja Basket. Saillant detail: ZZ-speler Kenneth Simms kwam afgelopen seizoen nog uit voor Kataja Basket.

In Leiden werd er toen in de openingswedstrijd met 61-62 verloren van de Denen. In Joensuu was Kataja Basket met 77-63 te sterk voor Zorg en Zekerheid Leiden. Daarna volgden nog twee overwinningen. In Aarhus werd Bakken Bears met 79-81 geklopt. Op de laatste speeldag won Zorg en Zekerheid Leiden in eigen huis met 72-58 van Kataja Basket.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×