PrO-raadslid Ria Pasterkamp verlaat binnenkort de gemeenteraad van Oegstgeest. (Foto: IJsbrand Terpstra).

Ria Pasterkamp vertrekt als raadslid voor Progressief Oegstgeest

Afgelopen maart werd ze met 232 stemmen verkozen tot raadslid voor Progressief Oegstgeest (PrO), maar aan dat raadswerk komt binnenkort een einde. Ria Pasterkamp verlaat begin volgend jaar de Oegstgeester gemeenteraad. “Ik ga verhuizen, waardoor raadslid blijven onmogelijk is.”

PvdA’er Pasterkamp is sinds maart 2006 lid van de fractie van PrO. Eerst als steunfractielid en vanaf november 2008 als raadslid. Ze houdt zich daarbij voornamelijk bezig met onderwerpen uit het sociale domein – zoals zorg en armoedebestrijding – en onderwijs en cultuur. Na tien jaar laat ze het werk in de gemeenteraad van Oegstgeest nu naar verwachting in maart achter zich. “Bij mijn kandidaatstelling voor de kieslijst wist ik dit nog niet”, zegt ze in reactie op de beschuldiging van kiezersbedrog, waar in dit geval vaak snel naar wordt verwezen. “Maar ik doe dit echt met pijn in mijn hart.”

Opvolging
De raadszetel van Pasterkamp wordt in principe ingenomen door de eerstvolgende kandidaat op de kieslijst van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Dat is Kees Burger, die al steunfractielid is voor PrO. Hij heeft laten weten beschikbaar te zijn voor de functie, maar ‘nog moet kijken of ik het kan combineren met mijn full-time baan’.

In de fractie van PrO wordt op dit moment naar een nieuwe portefeuilleverdeling gekeken, aangezien Kees Burger de dossiers in het sociale domein niet van Pasterkamp zal overnemen. Daarvoor zou steunfractielid Steyn Burger een goede kandidaat zijn, aangezien hij zich sinds de verkiezingen ook op het sociale domein heeft toegelegd. Fractievoorzitter Melanie van Driel kan daar echter nog weinig over zeggen. “Over de opvolging zijn we nog in gesprek”, is haar reactie.

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×