Kou drijft Leidse daklozen massaal naar maatschappelijke opvang

Na een zomer waaraan geen einde leek te komen, is de kou nu dan toch echt ingetreden. Vooral ’s nachts daalt de temperatuur sterk en af en toe zelfs al onder het vriespunt. Vannacht is de gemeente Leiden zelfs begonnen met het strooien van de wegen.

Dat merken ze ook bij de maatschappelijke opvang van De Binnenvest in Leiden. Door de kou is er een run ontstaan op de nachtopvang. De reguliere nachtopvang van De Binnenvest kan het aanbod momenteel niet aan en daarom is sinds vandaag het reservegebouw C opengegaan met zestien extra slaapplaatsen om alle daklozen op te kunnen vangen. Op die manier wordt er voor gezorgd dat in Leiden niemand op straat hoeft te slapen.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×