Kou drijft Leidse daklozen massaal naar maatschappelijke opvang

5

Na een zomer waaraan geen einde leek te komen, is de kou nu dan toch echt ingetreden. Vooral ’s nachts daalt de temperatuur sterk en af en toe zelfs al onder het vriespunt. Vannacht is de gemeente Leiden zelfs begonnen met het strooien van de wegen.

Dat merken ze ook bij de maatschappelijke opvang van De Binnenvest in Leiden. Door de kou is er een run ontstaan op de nachtopvang. De reguliere nachtopvang van De Binnenvest kan het aanbod momenteel niet aan en daarom is sinds vandaag het reservegebouw C opengegaan met zestien extra slaapplaatsen om alle daklozen op te kunnen vangen. Op die manier wordt er voor gezorgd dat in Leiden niemand op straat hoeft te slapen.

Delen

5 reacties

  1. Dat strooien laten wij maar aan Sinterklaas en Zwarte Piet over. Het is hun specialiteit tenslotte!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline