Foto: PR

4 tips voor de inrichting van kleine kantoren

Als uw werkruimte niet heel groot is, dan moet u elke vierkante meter goed benutten. Met een paar handige tips kunt u zelfs de kleinste kantoorruimte groter doen lijken. Om dit te bereiken hoeft u niet in te leveren op het gebied van stijl en functionaliteit, integendeel. In dit artikel behandelen we een aantal styling regels op het gebied van kleurgebruik of patronen die u in acht kunt nemen als u een kleine kantoorruimte wilt inrichten.

Licht en kleuren
Het inrichten van een kantoor is geen makkelijke taak, u moet rekening houden met veel verschillende factoren. Vooral als u een kleinere ruimte zo goed mogelijk tot zijn recht wilt laten komen is het belangrijk om te werken met rustige kleuren en patronen. Een lichte kamer oogt fris maar komt ook uitnodigend over. Houd vooral rekening met verlichting, mocht er niet voldoende daglicht binnen komen investeer dan in goede lampen zodat de ruimte goed verlicht wordt. Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat er voldoende frisse lucht is, dit kan zijn door ramen die kunnen openen of een luchtzuivering systeem.

Functioneel meubilair
Uw inrichting bepaalt de uitstraling van uw kantoorruimte. Als u het met weinig vierkante meters moet doen, zorg er dan voor dat uw kantoormeubels vooral functioneel zijn. Om een rustige sfeer te creëren kunt u kiezen om de basis zoals de muren licht te houden. Plaats geen grote zware meubels in een kleine ruimte. Kies voor een handige kastenwand die u kunt sluiten zodat u niet naar alle dossiers en mappen hoeft te kijken. Om te voorkomen dat de ruimte krap oogt, kunt u ervoor kiezen om bureaus te plaatsen die niet dicht zijn aan de achterkant. Laat vooral kabels geen doorn in het oog worden, dit lost u op door te kiezen voor bureaus met een kabelgoot. Om de ruimte op te fleuren kunt u hier en daar een mooie grote plant neerzetten. Dit geeft meer sfeer aan de ruimte zonder dat deze te vol aanvoelt.

Opbergmogelijkheden & opruimen
Deze tip geldt natuurlijk voor elke werkruimte. Om goed en productief te kunnen werken zijn rust en orde noodzakelijk. Een rommelige ruimte kan irritatie opwekken, dus zorg dat er niet teveel losse spullen op uw bureau liggen. Daarnaast kunt u gebruikmaken van verticale kasten om uw losse spullen op te bergen. Deel deze ruimte zo in, dat alles een vaste plek heeft, label de items desnoods. Met een beetje extra inzet behoudt u een opgeruimd kantoor. Dit geeft u en uw medewerkers veel meer rust.

Een minimalistische inrichting
Bij het inrichten van een kantoorruimte wilt u het naast functioneel ook gezellig inrichten voor uw medewerkers. U hoopt natuurlijk dat het kantoor een plek is waar ze graag zijn. Sfeer kunt u creëren door een persoonlijke toch, zoals een aantal mooie schilderijen of leuke planten in de vensterbank. Maar houd hierbij rekening met de ruimte. In dit geval geldt: less is more. Dus kies vooral voor rustige patronen en zorg ervoor dat de ruimte licht en fris oogt. U kunt uw kantoorruimte altijd opfleuren met een mooie bos verse bloemen of een aantal grote planten. Een leuk fotolijstje op uw bureau met een foto van uw gezin maakt het meteen al een stuk persoonlijker. Met de tips in dit artikel helpen wij u in ieder geval op weg om een kleine kantoorruimte functioneel in te richten.

Heeft dit artikel jou verder geholpen en ontvangt u graag meer praktische tips? Neem gerust contact op met VG Trading. Zij leveren met regelmaat aan ondernemers in de gemeente Leiden en kunnen u van alle informatie voorzien. Telefonisch zijn zij goed te bereiken op nummer 035-5235764.

Advertentie

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×