Sinterklaas kwam over het Oegstgeesterkanaal aangevaren bij het Boerhaaveplein. (Foto's: IJsbrand Terpstra).

Sinterklaas komt aan op dansend Boerhaaveplein Oegstgeest

Op de oevers van het Oegstgeesterkanaal stonden vanochtend honderden kinderen om Sinterklaas in Oegstgeest te verwelkomen. Rond tien uur meerde de goedheiligman aan bij het Boerhaaveplein, waar hij werd ontvangen voor burgemeester Emile Jaensch. “Welkom op Oegstgeester bodem, wij zijn heel blij dat u er bent.”

Samen met zijn hoofdpiet maakte Sinterklaas vervolgens een ronde over de kade, om te eindigen bij het podium op het Boerhaaveplein. Daar was voor de gelegenheid een heuse disco opgetuigd, die de verkleumende kinderen en pieten in beweging bracht. “Het is koud dus we moeten in beweging blijven. Gas d’r op!”, zei de DJ op de podium. En nadat Sinterklaas eenmaal met pieten en burgemeester op het podium stond, zongen alle kinderen uit volle borst mee.

Reportage van de intocht op het Boerhaaveplein

Schoorstenen
Het viel de burgemeester op dat de pieten al wel even in Nederland zijn, gezien ‘de roetzwarte kleur’ op het gezicht. “Ja, zeker”, beaamde de hoofdpiet. “We hebben al heel wat schoorstenen gezien en niet iedereen maakt die schoon zoals het moet. Maar dat geeft niet, dat vinden wij helemaal niet erg.” Op het podium deed de burgemeester nog wel een oproep aan de aanwezige ouders: “de pieten moeten echt door al die vieze schoorstenen heen, dus volgend jaar moeten ze een wel een beetje schoner, denk ik.”

Op de foto
Later vandaag kunnen kinderen terecht op Kasteel Oud-Poelgeest, waar ze tot 13.00u met Sinterklaas op de foto kunnen. Dorpsmarketing Oegstgeest en Erfgoed Oud-Poelgeest zorgen er dan voor dat die foto’s op een ansichtkaart worden afgedrukt en in diverse winkels kunnen worden opgehaald. Van 13.30 tot 15.00 is is de goedheiligman in Winkelgebied De Kempenaer, waarna hij doorrijdt naar Winkelcentrum Lange Voort. Daar kunnen kinderen hem tot 16.30 uur nog ontmoeten.

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×