Sinterklaas komt aan op dansend Boerhaaveplein Oegstgeest

9

Op de oevers van het Oegstgeesterkanaal stonden vanochtend honderden kinderen om Sinterklaas in Oegstgeest te verwelkomen. Rond tien uur meerde de goedheiligman aan bij het Boerhaaveplein, waar hij werd ontvangen voor burgemeester Emile Jaensch. “Welkom op Oegstgeester bodem, wij zijn heel blij dat u er bent.”

Samen met zijn hoofdpiet maakte Sinterklaas vervolgens een ronde over de kade, om te eindigen bij het podium op het Boerhaaveplein. Daar was voor de gelegenheid een heuse disco opgetuigd, die de verkleumende kinderen en pieten in beweging bracht. “Het is koud dus we moeten in beweging blijven. Gas d’r op!”, zei de DJ op de podium. En nadat Sinterklaas eenmaal met pieten en burgemeester op het podium stond, zongen alle kinderen uit volle borst mee.

Reportage van de intocht op het Boerhaaveplein

Schoorstenen
Het viel de burgemeester op dat de pieten al wel even in Nederland zijn, gezien ‘de roetzwarte kleur’ op het gezicht. “Ja, zeker”, beaamde de hoofdpiet. “We hebben al heel wat schoorstenen gezien en niet iedereen maakt die schoon zoals het moet. Maar dat geeft niet, dat vinden wij helemaal niet erg.” Op het podium deed de burgemeester nog wel een oproep aan de aanwezige ouders: “de pieten moeten echt door al die vieze schoorstenen heen, dus volgend jaar moeten ze een wel een beetje schoner, denk ik.”

Op de foto
Later vandaag kunnen kinderen terecht op Kasteel Oud-Poelgeest, waar ze tot 13.00u met Sinterklaas op de foto kunnen. Dorpsmarketing Oegstgeest en Erfgoed Oud-Poelgeest zorgen er dan voor dat die foto’s op een ansichtkaart worden afgedrukt en in diverse winkels kunnen worden opgehaald. Van 13.30 tot 15.00 is is de goedheiligman in Winkelgebied De Kempenaer, waarna hij doorrijdt naar Winkelcentrum Lange Voort. Daar kunnen kinderen hem tot 16.30 uur nog ontmoeten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

9 reacties

 1. Noortje Bloemzaad

  Geachte Burgemeester Emile Jaensch, de Zwarte Pieten vinden zwarte schoorstenen helemaal niet erg! Ik vind het niet aardig om ouders met een schuld gevoel te belasten of met extra kosten en werkzaamheden op te zadelen.
  Zwarte Piet mag gewoon zwart blijven hoor..

  • Hou toch op met die asociale opmerkingen.
   Ik als blanke witte vrouw hou ook niet van stereotiepes. Gelukkig hoef ik in deze veranderende tijd ook niet meer de hele dag aan het aanrecht te staan…… Het is niet wij tegen de anderen, mannen tegen de vrouwen.
   Beetje respect zou fijn zijn!

  • Die opmerking had de burgemeester inderdaad beter niet kunnen doen. Laat hij zijn eigen mening lekker voor zichzelf houden in plaats het zo uit te schreeuwen daar. Zwarte Piet mag gewoon zwart blijven en nog wat, volgend jaar weer gewoon weer sinterklaasliedjes in het winkelcentrum en de winkels want het is dit jaar maar n dooie boel er is geen sfeer van Sinterklaas en wacht even met de kerst verlichting alsjeblieft tot na Sinterklaas.

  • Bereid je dan maar voor!
   Veel Pro-Pieten komen ook uit de criminele wereld, net als die vrije jongens die denken boven de wet te staan.
   P.S. Er is nog wel concurentie van de Pro-Pietengemeente in Leiderdorp.
   Veranderingen zijn moeilijk, Weet je nog… De eerste auto….. 😂

Over de auteur

IJsbrand Terpstra

Politiek verslaggever in de Leidse regio en presentator van Politiek071.

Je bent nu offline