Sinterklaas reist per auto en bus door Zoeterwoude

2

Dat Zoeterwoude-Rijndijk de laatste plek in de regio was waar Sinterklaas zaterdagmiddag rond 14:00 uur aan zou komen was bekend. Dat hij niet per boot, of te paard zijn opmars zou maken, maar gewoon bus 169 zou pakken was voor iedereen een grote verassing. Andere jaren neemt de Sint ook de boot naar de Rijndijk. Maar wegens werkzaamheden was de vertrouwde haven niet beschikbaar.

Eerder op de dag kwam de Goedheiligman per boot aan op de Miening in Zoeterwoude-Dorp. Samen met burgemeester Liesbeth Bloemen verplaatste hij zich in een cabriolet naar het Dorpsplein waar hij de kinderen uit het dorp ontving.

Daarna bleek hij samen met zijn pieten de bus naar Zoeterwoude-Rijndijk te hebben genomen waar hij in de Eendenkooi werd getrakteerd op een kleur-, sport- en spelmiddag. Uiteraard was er ook de gelegenheid om met de Sint op de foto te gaan.

Delen

2 reacties

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline