Wethouder Damen zet Coelikerk in het oranje licht

Zondagavond kleurde de Hartebrugkerk aan de Haarlemmerstraat in Leiden oranje. Om 20.00 uur werd de oranje verlichting ontstoken om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. Omdat het de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen is, werd de actie ‘Orange The World’ gestart, waarbij locaties over de hele wereld oranje worden verlicht. In onze regio gebeurde dat ook in Noordwijk waar de vuurtoren oranje kleurde.

Het licht bij de Coelikerk, zoals de kerk in de volksmond heet, werd aangezet door de Leidse PvdA-wethouder Marleen Damen (gezondheid, jeugdzorg en welzijn). Er staat op de locatie ook een bord om bezoekers aan te moedigen een foto te maken om zo extra aandacht te vragen voor het doel.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×