Kurk op de kunstgrasvelden van VV Meerburg

1

Het rubbergranulaat in de kunstgrasvelden van voetbalvereniging Meerburg in Zoeterwoude zal aan het eind van dit voetbalseizoen worden vervangen door kurk. Kurk is minder schadelijk voor het milieu dan de rubber korrels waaruit op termijn zware metalen als zink in de omgeving terecht kan komen.
Uit onderzoek is gebleken dat rubbergranulaat niet gevaarlijk is voor de spelers.

Kosten
In aanschaf is kurk even duur als rubber. Het onderhoud zal echter jaarlijks stijgen met 7000 euro. Een reden voor VVD fractievoorzitter Mathieu Paardekooper om tegen de vervanging door kurk te stemmen. Met een ruime meerderheid is toch voor het gebruik van kurk gekozen.

Robbert Beurse sprak sport wethouder Ruud Bouter over de vervanging van rubbergranulaat door kurk.

Delen

1 reactie

  1. Wat je er ook neer legt, ze gaan er echt niet beter door voetballen. Kunnen beter andere trainer aanstellen dan ander kunstgras.

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline