De kunstgrasvelden van VV Meerburg bevatten nu nog rubbergranulaat. (Archieffoto).

Kurk op de kunstgrasvelden van VV Meerburg

Het rubbergranulaat in de kunstgrasvelden van voetbalvereniging Meerburg in Zoeterwoude zal aan het eind van dit voetbalseizoen worden vervangen door kurk. Kurk is minder schadelijk voor het milieu dan de rubber korrels waaruit op termijn zware metalen als zink in de omgeving terecht kan komen.
Uit onderzoek is gebleken dat rubbergranulaat niet gevaarlijk is voor de spelers.

Kosten
In aanschaf is kurk even duur als rubber. Het onderhoud zal echter jaarlijks stijgen met 7000 euro. Een reden voor VVD fractievoorzitter Mathieu Paardekooper om tegen de vervanging door kurk te stemmen. Met een ruime meerderheid is toch voor het gebruik van kurk gekozen.

Robbert Beurse sprak sport wethouder Ruud Bouter over de vervanging van rubbergranulaat door kurk.

Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×