De geluidsinstallatie in de raadzaal in Zoeterwoude is aan vervanging toe. (Foto: Robbert Beurse).

VVD Zoeterwoude verbaast over proces vervanging geluidsinstallatie raadzaal

Dat de geluidsinstallatie in de raadzaal van het gemeentehuis van Zoeterwoude aan vervanging toe is, daarover zijn alle partijen het eens. De huidige installatie neemt niet goed meer op.

Over het feit dat er slechts één offerte voor de vervanging van de installatie is opgevraagd was de raad donderdagavond zeer verdeeld. SBZ, CDA en PZ gingen, omwille van de vervangingsurgentie en de tijd, direct akkoord met de uitgebrachte offerte. VVD fractievoorzitter Mathieu Paardekooper verbaasde zich tijdens de raadsvergadering (en later op de Facebook pagina van de VVD) openlijk over de gang van zaken. “Het lijkt me de normaalste zaak van de wereld dat je drie offertes opvraagt. We praten hier over bijna 15.000 euro en het is niet het geld van ons maar van de inwoners”, aldus Paardekooper tegenover Sleutelstad.

De nieuwe installatie zal ook de mogelijkheid bieden om geluid en beeldopnames van de vergadering te delen op de website van de gemeente. Omdat de raadsvergaderingen nu al voor geïnteresseerden bij te wonen zijn zien de fracties hierin eigenlijk geen meerwaarde. CDA fractievoorzitter Arjan Bakx vindt Zoeterwoude te klein voor een dergelijke optie, “bovendien moet de aandacht nu gaan naar een goed functionerende installatie, dus klaar d’r mee”, rond Bakx af.

Robbert Beurse sprak met Mathieu Paardekooper (VVD) en Arjan Bakx (CDA) over het vervangingstraject.

Advertentie

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×