(Foto's: Reanne van Kleef).

Scylla bij 'Final 4' in najaarscompetitie Eredivisie Tafeltennis

Het hereneam van Scylla is vanavond doorgedrongen tot de ‘Final 4’ in de najaarscompetitie van de Eredivisie Tafeltennis. Door een punt te pakken tegen koploper Smash’70 werd de vierde plaats al vroeg in de wedstrijd veilig gesteld. Volgende week zondag wordt de finale om het herfstkampioenschap gespeeld.

Voor Scylla traden Merijn de Bruin, Olivier Altenburg en Kazeem Nasiru vandaag aan. Omdat achtervolgers Avanti en Salamanders ook nog aanspraak maakten op de vierde plaats, was het belangrijk dat Scylla ondanks een ingecalculeerde verliespartij toch punten zou pakken. Dat gebeurde in de derde partij toen Nasiru van Martijn de Vries won met 3-0. Altenburg kwam ook nog twee keer dichtbij een punt, maar kon zijn twee partijen toch niet winnend over de finish trekken.

Reanne van Kleef sprak met Scylla-speler Olivier Altenburg over de wedstrijd tegen Smash’70, de Final 4, het seizoen tot nu toe en de doelstellingen voor de rest van het seizoen.

Final 4
De Final 4 is dit jaar een nieuw toernooi waarbij de beste vier ploegen van Nederland halverwege het seizoen om de herfsttitel strijden. “Het zijn mooie wedstrijden om te spelen”, zegt Altenburg over de finaledag “Het zijn de beste ploegen van dit moment en ik verwacht ook dat ze hun sterke buitenlandse spelers opstellen.” Hoewel het Final 4 toernooi nog geen grote waarde heeft voor de spelers, gaat Scylla toch voor de winst. “We willen altijd winnen, anders moet je er niet heen gaan.”

Landstitel
Doordat Avanti en Salamanders hun strijd afsloten in 3-3, blijft Scylla zelfs twee punten voor op de nummers 5 en 6. Met die voorsprong wordt in januari ook de voorjaarscompetitie weer gestart en wordt er nog een keer tegen alle ploegen gespeeld. Daarna wordt de balans opgemaakt en gaan de beste vier ploegen om de landstitel strijden, terwijl de overige teams om lijfsbehoud in de Eredivisie moeten spelen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×