Warme tonen van Allegria met buikschuivers en een Leidse alleskunner bij Cultuur071

Tentoonstelling ‘Sixties’ bij Museum Voorschoten, de cd-presentatie van Renée Stevense, Vocaal Ensemble Allegria en Rijksmuseum Boerhaave spelen de hoofdrol in de uitzending van Cultuur071 van zaterdag 1 december.

Arita Jol is onze eerste gast vandaag. Zij is coördinator van de tentoonstellingen in Museum Voorschoten en vertelt over ‘The Sixties – was jij erbij? Sinds september dit jaar is deze te bezichtigen tot 20 januari 2019. Hierbij wordt een mooi beeld geschetst van de bijzondere, maar ook roerige jaren ‘60 van de vorige eeuw, waar economische groei, babyboom en bermtoerisme een grote rol speelden. http://website.museumvoorschoten.nl/

 

Onze volgende gast is singer-songwriter en contrabassist Renée Stevense. Vrijdag 7 september presenteert ze haar tweede cd ‘Water’ om 21.00 uur in de Vrijplaats aan de Middelstegracht in Leiden. Een bijzondere avond, vooral omdat ze voor het eerst op het podium staat met alle muzikanten die op haar beide cd’s te horen zijn. Bij ons in de studio vertelt ze over haar veelzijdige repertoire, toekomstplannen, drijfveren en uiteraard haar eigen muzikale voorkeur. www.reneestevense.nl

 

Wim van Leenen, bestuurslid van Vocaal Ensemble Allegria schuift aan als derde gast. Dit koor heeft 34 enthousiaste leden, bestaat bijna 7 jaar en staat bekend als breed, afwisselend en veelzijdig, vanuit een klassieke basis. Wim vertelt over de muzikale passie als grote bindende factor en de komende winterconcerten in Leiderdorp en Oegstgeest. Nieuwe leden voor dit koor kunnen zich aanmelden via www.allegria.nu of mobiel: 06-54317877

 

Als laatste gast ontvangen we Tim Huisman van Rijksmuseum Boerhaave en conservator van de tentoonstelling ‘Herman Boerhaave & de Gouden Eeuw van de wetenschap’. Deze loopt van 30 november 2018 tot en met 1 september 2019 en hiermee viert het museum de 350ste geboortedag van zijn naamgever Herman Boerhaave. In deze tentoonstelling ziet het publiek dat deze beroemde Leidse hoogleraar geneeskunde, plantkunde en scheikunde en zijn zeventiende eeuwse tijdgenoten al te maken hadden met een onderwerp als Fake Science. Beroemd was de hoogleraar daarnaast ook om zijn ‘bedside manners’, oftewel patiëntenzorg. https://rijksmuseumboerhaave.nl/

 

Liever de gehele uitzending in één keer luisteren? Dat kan ook!

Voor de volledige muziekagenda check muziekgezien.blogspot.com

Advertentie

Cultuur Leiden Leiderdorp Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×