(Foto's: Emile van Aelst, livestream: Chris de Waard)

Oud-olympisch schaatsers geven loterijwinnaars les op ijsbaan

Het waren niet de minste namen die zich zaterdag rond het middaguur meldden bij de Schaatshal Leiden aan de Vondellaan. Margot Boer, Mark Tuitert en Cees Juffermans kwamen een belofte inlossen. Ze zegden de schaatsverenigingen uit de regio hun medewerking toe bij een van de acties om voldoende extra geld op te halen voor een langere schaatsbaan in de nieuwe ijshal die de gemeente Leiden neerzet aan de Voorschoterweg bij de Vliet.

In de 333m loterij waarbij iedereen loten kon kopen voor 3,33 euro waren onder andere schaatsclinics te winnen. Zo’n veertig winnaars kwamen gisteren voor een lesje op het ijs door een van de drie topschaatsers. Oudlympier Bob de Jong moest op het laatste moment verstek laten gaan in verband met zijn werk. Hij geeft zijn clinic op een later moment.

“Kom, we gaan beginnen met de schaatsles,” roept een enthousiaste Mark Tuitert als zijn leerlingen zich na een groepsfoto op het ijs hebben verzameld. “Want jullie willen toch allemaal beter leren schaatsen? Laten we maar eens beginnen met twee rondjes”. En weg waren ze.

Onder de deelnemers ook een aantal bl-lers. Oud-wijkvoorzitter Jaap van Meijgaarden van Pancras-West waagt zich op de ijzers en ook Bert Breed treedt aan. Bert Breed? Maar die kan toch allang goed schaatsen?  Breed is namelijk een van de voortrekkers in het lange traject om tot een nieuwe schaatshal te komen. “Eigenlijk heeft mijn zus deze clinic gewonnen,” lacht hij. “Maar is is 72 en heeft al twintig jaar geen schaatsen gezien, dus ga ik in haar plaats”.

Chris de Waard in gesprek met voorzitter Jos Arts van de Schaatshal Leiden over de clinics, maar ook over de wensen die er onder de schaatsers nog leven in relatie tot de nieuwe hal.

Nieuwe schaatshal en combibad
Aanstaande dinsdagavond buigt de raadscommissie Onderwijs en Samenleving zich over de nieuwe gecombineerde sportaccommodatie aan de Vliet. Dan komen ook de schaatsers zelf weer aan het woord. Op de agenda staat namelijk het horen van de insprekers en zowel de schaatsers als de zwemmers hebben nog wel de nodige wensen.  Voor de schaatsers gaat het daarbij niet alleen om de lengte van het schaatsrondje, maar ook over de omvang van de verenigingsruimte van 75 vierkante meter die de gemeente hen in de nieuwbouw heeft toebedacht.

 

Leiden Regio Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×