(Foto: PR).

DIOK start met rolstoelrugby

De Leidse rugbyclub DIOK start in het eerste kwartaal van 2019 met een rolstoelrugbyteam. Komende maandag kan de Leidse regio kennismaken met de sport tijdens clinics en een demonstratiewedstrijd op de Hogeschool Leiden. In Nederland zijn op dit moment zeven rolstoelrugbyteams en het Nederlands team hoopt zich in augustus te plaatsen voor de Paralympische Spelen van 2020 in Tokyo.

Het idee om ook in Leiden een team te starten kwam van speler Davy van den Dop. Hij is geboren en getogen Leidenaar en speelt voor het Amsterdamse team. Rolstoelrugby, ook wel murderball genoemd, is een extreme sport voor mensen met een fysieke beperking. Het is een full-contactsport die zijn oorsprong vindt in basketbal, ijshockey en natuurlijk rugby.

Kennis maken
Op maandag 10 december kan Leiden en omgeving kennis maken met deze sport. De captain van het Nederlands rolstoelrugbyteam, Reda Haouam, geeft clinics. De kans voor iedereen die nieuwsgierig is om deze ruige en dynamische sport uit te proberen. De mannen van het eerste team van Diok durven deze uitdaging wel aan en zullen daarom een oefenwedstrijd spelen tegen het rolstoelrugby team The Amsterdam Terminators. Aansluitend geeft Haouam een gastcollege over de sport en het verhaal achter de spelers.

Programma:
13:00-15:00 uur – Clinics en oefenwedstrijd
15:00-16:00 uur – Gastcollege

Locatie: Hogeschool Leiden (Zernikedreef 11, Leiden)

Mensen met interesse in de sport en een incomplete dwarslaesie of een verminderde arm- en handfunctie kunnen contact opnemen met ledenadministratie@diokrugby.nl.

 

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×