(foto: Swift)

Keurmerk Onbeperkt Sporten voor wielrenvereniging Swift

De Leidse wielrennersclub Swift is er voor iedereen. De bijna honderdjarige fietsvereniging biedt jong en oud, recreanten, wedstrijdrenners en mensen met een beperking de kans om met plezier op de fiets te stappen. Als beloning heeft Swift het keurmerk Onbeperkt Sporten gekregen. Coördinator Nelly van der Does en trainer Hans Schuurmans zijn trots op hun groep fietsers.

“Het bestuur heeft mijn idee vijf jaar geleden echt omarmd,” vertel Nelly van der Does. Zij zag hoe met name kinderen met een beperking soms niet helemaal mee konden komen in de reguliere groepen en om die reden afhaakten en dacht dat kan beter. Met behulp van de consulent van VTV-Leiden die sporters met een beperking koppelt aan sportverenigingen die onbeperkt sporten faciliteren, begonnen Nelly van der Does en Hans Schuurmans met een eerste groep. “Bij ons trainen mensen met een fysieke beperking en mensen met een geestelijke beperking samen. En dat gaat helemaal goed.”

Trainer Hans Schuurmans zit zelf in een rolstoel en rijdt op een handbike. Hij is vanaf het begin enthousiast over de Onbeperkt Sporten-aanpak. “Het is juist goed dat we sporten bij een reguliere vereniging. Ik doe het met heel veel plezier.”

Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Nelly van der Does en Hans Schuurmans over Onbeperkt Sporten bij Swift.

Wie meer wil weten kan een kijkje nemen op de website van Swift. Het trainingsseizoen voor de groep Onbeperkt Sporten bij Swift begint weer in het voorjaar.

 

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×