Kim Vermaas. (Archieffoto: Henk Hommes).

Topsport Leiden start Leidse Olympische Ploeg

Topsport Leiden start een Leidse Olympische Ploeg. Daarin worden Leidse sporters opgenomen die kans maken om naar de Olympische of Paralympische spelen in 2020 in Tokyo te gaan. De virtuele ploeg wordt op 14 januari tijdens een Olympische avond gepresenteerd.

Reanne van Kleef sprak met Tjeerd Scheffer van Topsport Leiden over de Leidse Olympische Ploeg.

Op dit moment zijn er zo’n veertien tot vijftien sporters die in Leiden wonen, zijn geboren, of voor een Leidse vereniging spelen, die voor de ploeg in aanmerking komen. De best vertegenwoordigde sport daarbij is het roeien met Nicole Beukers, Karolien Florijn, Annika van der Meer, Isabel van Opzeeland, Boudewijn Röell, Ward van Zeijl en Stef Broenink. Ook Tessa van Schagen en Noah Schutte (atletiek), Elaine Pen (eventing), Kim Vermaas (tafetennis), Laurine van Riessen (baanwielrennen), Rosanne Voorvelt (waterpolo) en Davy van den Dop (rolstoelrugby) maken een kans om de Spelen in 2020 te halen. Mogelijk voegt veldrijder Tomas Kopecky zich daar ook nog bij.

Voor de Olympische Spelen kregen de Leidse sporters afgelopen jaren al een uitzwaaipakket van Topsport Leiden. Dit keer wordt de ondersteuning met het oprichten van de Leidse Olypische Ploeg een stuk uitgebreid. Het doel is om de Leidse Olympiërs in het hele kwalificatie- en voorbereidingstraject morele steun vanuit de stad Leiden mee te geven, de sporters publicitair te volgen en daar waar mogelijk zelfs facilitair te helpen.

Olympische avond met Kjeld Nuis
Tijdens de Olympische avond The Road to Tokyo worden de sporters voorgesteld. Ook is tweevoudig Olympisch schaatskampioen Kjeld Nuis aanwezig om over zijn ervaringen te vertellen en wordt er een nieuwe website van Leidse Olympiërs gelanceerd. Daarop komt iedereen die ooit vanuit Leiden naar de Olympische Spelen is geweest.

Volg de avond via Sleutelstad
Door de beperkte capaciteit is de avond alleen te bezoeken op uitnodiging van de organisatie. De genodigden bestaan voornamelijk uit (ex-)topsporters, politici, sportbestuurders, sportsponsors en de Leidse pers. Sleutelstad is op de avond live aanwezig om verslag te doen. Volg onze website voor de laatste updates en het live verslag.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×