(Foto: Chris de Waard).

Gemeente Leiden stopt met apart inzamelen plastic

Plasticafval hoeft niet meer gescheiden te worden. Met de nieuwe scheidingsinstallatie is het mogelijk om plastic en drankkartons uit het afval te halen. Dit levert tien keer meer plastic voor recycling op. De nieuwe installatie heeft diverse zeven en infraroodscanners om de verschillende soorten afval uit elkaar te houden.

Voor papier, glas en textiel is het anders geregeld. Als dit soort afval tussen het rest afval belandt, is het niet meer mogelijk om het te recyclen. Het is belangrijk dat papier en textiel niet vies worden. Glas moet op kleur worden gesorteerd. Om die reden blijft Leiden deze soorten afval zoveel mogelijk apart inzamelen.

 

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×