Dansen, de familie Van Gogh, geëngageerd theater en het geheim van de kerstkalkoen

Dansblok, het Nederlands Politie Orkest, Van Gogh op Groenesteeg,Theater De Generator in de uitzending van Cultuur071 van zaterdag 8 december.

Dieuwertje Spek is onze eerste gast vandaag. Zij is verantwoordelijk voor PR bij Dansblok, een platform voor professionele dans op bijzondere locaties in de regio Leiden. Dans en bewegen is haar grote passie en zij vertelt over de drie voorstellingen op zondag 16 december in de Red Carpet Lounge.

http://www.dansblok.com/

Onze volgende gast is Tjeerd Haasbroek. Behalve bij K&G, is hij ook betrokken bij het Nederlands Politie Orkest dat sinds 1995 bestaat. Op vrijdag 14 december speelt het orkestj in de Leidse Schouwburg ‘A warm and White Christmas’.

https://politieorkest.nl/

Lodewijk Kallenberg, voorzitter van de Stichting tot instandhouding van de Begraafplaats Groenesteeg en auteur van enkele publicaties over de begraafplaats, verzorgt op zondag 9 december een lezing over de Van Goghs op Groenesteeg. Naast deze lezing kan het publiek deelnemen aan een van de rondleidingen op Begraafplaats Groenesteeg.
https://www.begraafplaatsgroenesteeg.nl/

Als laatste gasten ontvangen we Ioana Tudor, podiumartiest en artistiek leider van Theater De Generator en Shah Tabibi, storyteller. Shah speelt ‘Fear Of Missing Out’, een onderzoeksperformance over relaties in een biculturele context, die op vrijdag 14 december gepresenteerd wordt. Theater De Generator is een platform voor politiek geëngageerd theater onder het dak van de Vrijplaats aan de Middelstegracht in Leiden.
http://www.theaterdegenerator.nl/fear-of-missing-out/

 

Wil je de gehele uitzending in één keer terugluisteren? Dat kan hier:

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×