Zwembad 't Wedde (foto: Chris de Waard/archief Sleutelstad).

Sportief kinderprogramma voor kerstvakantie in Voorschoten

Nog even ploeteren op school en dan breekt de kerstvakantie aan. Lekker niks doen en dat twee weken lang. Wie geen zin heeft om alleen maar op de bank te hangen en kerstkransjes te eten kan terecht in zwembad ’t Wedde en sport de Vliethorst in Voorschoten voor een gevarieerd programma.

Zwembad ’t Wedde trapt eigenlijk al een week voor de kerstvakantie af met de Winter Wonderland Aquadisco voor kinderen tot en met 14 jaar. Op zaterdag 15 december van 19.00 tot 21.00 uur. Wie nu nog snel een kaartje koopt, heeft een mooi voordeeltje, maar aan de kassa kan natuurlijk ook. Maar vol is vol. Op zondag 16 december is er in ’t Wedde een zogenaamde Zorg en Zekerheiddag. Volwassenen mogen dan op vertoon van hun zorgpas twee kinderen gratis mee uit zwemmen nemen.

Kerstballen, kerstbomen, oliebollen en een Nieuwjaarsduik
Op 24 december is er de Kerstbal Royale in het zwembad. Hoe het er precies uit gaat zien, staat er niet bij, maar het gaat om een spel met heel veel kerstballen. Na de kerstdagen kun je op 27 december meedoen met de kerstbomenopruimactie. Dat betekent niet dat je de kerstboom van thuis moet meenemen, maar wel dat er weer een ander leuk spel is bedacht. En dat geldt ook voor de dag erna met de Hete Oliebollenrace. Die oliebol moet je van de ene kant van het bad naar de andere kant zien te brengen, maar omdat hij zo heet is, kun je hem niet continu vasthouden.

Op 2 januari is het dan tijd voor de nieuwjaarsduik en kun je meteen de badjuffen en badmeesters een gelukkig 2019 komen wensen. Op 3 januari is er de Puinguin Walk en de Aquasports Nieuwjaarsspecial (maar dan voor de volwassenen). Op 4 januari is er de Orka duik. Teamwork en onderwaterzwemmen zijn belangrijke onderdelen bij dit spel.

Kijk voor openingstijden en tarieven op de website van ’t Wedde.

Sporthal De Vliethorst
Voorschoten4Kids organiseert drie sportieve activiteiten in de tweede week van de kerstvakantie. Op woensdag 2 januari is de Happy New-Year Skate-Inn Disco. De zaal is weer omgebouwd tot een geweldige disco. Skaten op de muziek en lekker bijpraten met je vriendjes en vriendinnetjes. Een knallend begin van het nieuwe jaar. Kom naar de disco, gekleed in zoveel glitters en glamour als je maar kunt vinden.

Op donderdag 3 januari is er boogschieten. Boogschieten vergt heel veel concentratie en nauwkeurigheid. Doe mee en vind uit of jij er klaar voor bent om de pijl in de roos te schieten. De afsluiting is op vrijdag 4 januarimet het springkussenfestival. Er zullen twaalf spannende en te gekke springkussens klaarstaan. Zoals de stormbaan, de brandweerglijbaan en de superleuke krokodil XL.

Voor meer informatie kijk je op de website van Voorschoten4Kids.

Advertentie

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×